Diyanet AKP'nin arka bahçesi oldu



Bir müftü skandalı daha!..

Bakan Bayraktar’ın karıştığı müftü skandalının bir benzeri Afyon’da yaşandı. AKP İl Başkanı Zeybek’in isteği üzerine Afyon Müftülüğü’ne Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen getirildi
 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın AKP’nin arka bahçesi haline getirildiği bir kez daha belgelendi. AKP Trabzon İl Teşkilatı’nın baskısı ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın devreye girmesiyle Trabzon’da yapılan Müftü değişikliğinin bir benzeri de Afyon’da yaşandı. AKP Afyon il Başkanı Mehmet Zeybek’in isteği üzerine Afyon Müftülüğü’ne Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen atandı. Müftü tayinlerinin AKP teşkilatlarının taleplerine bağlandığının bir başka belgesi Afyon’da çıktı. Afyon’da yayın yapan Kocatepe Gazetesi  3 Şubat 2013 Pazar günkü nüshasında sürmanşetten  AKP İl Başkanı Mehmet Zeybek’in,  Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen’in Afyon’a tayin edilmesini istediğini duyurdu.
 “Bizzat talebimdir”
Kocatepe gazetesinin 3 Şubat Pazar günkü  haberinde özetle şöyle denildi: “Afyonkarahisar il Müftülüğü’ne Erzincan il Müftüsü Burhan İşleyen atandı. Bir süredir boş bulunan Afyonkarahisar Müftülüğü’ne atama yapılması için geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan talepte bulunulmuştu. Afyonkarahisarlılar’ın talebi üzerine Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen’in Afyonkarahisar İl Müftülüğü görevine atanması kararlaştırıldı. AKP İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Müftülüğü görevi için Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen’e talip olduklarını belirtti. Zeybek şöyle konuştu: ‘Sayın Burhan İşleyen’in ilimiz müftülük görevine atanması benim bizzat talebimdir. Hatırlanacağı üzere geçen hafta Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ’a atama talebimizi iletmiştik. Sayın İşleyen genç bir müftü. Sağ olsunlar Sayın Bakanımız da konunun takibini yaptı. Kısa sürede gerekli atamaların yapılması beklentisi içerisindeyiz.’ Gazetenin 8 Temmuz Pazartesi günkü haberinde ise, “Yaklaşık 5 aydır Afyonkarahisar İl Müftülüğü’ne atanması beklenen Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen’in tayini nihayet gerçekleşti” denildi.
 Meclis’e taşındı
 CHP İstanbul Milletvekili eski müftü İhsan Özkes de Afyon’daki skandalı TBMM gündemine taşıdı. Özkes, Başbakan Erdoğan’a cevaplaması istemiyle, atamanın il başkanının açıklaması çerçevesinde yapılıp yapılmadığını sordu. Özkes, “İl Müftülerinin atamaları, AKP il örgütleri tarafından mı yürütülmektedir? AKP Afyonkarahisar İl Başkanı hangi yetkiyle bir kamu görevlisinin atamasıyla ilgili tasarrufunu bildirmektedir? Kamu kurum ve kuruluşları, il ve ilçelerdeki kamu yöneticilerinin atamalarında, AKP il teşkilatlarından görüş almakta mıdır? Alınmıyorsa kamuda yükselme ve görev değişiklikleri hangi kriterlerle yürütülmektedir?” dedi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.