Erdoğan hem Arınç’ı hem Akdoğan’ı hem Başbakanlık’ı yalanladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Buralarda nelerin olduğu belli değil. Bunlar aynı apartmanın içinde daire komşuları ihbarı yapıyor. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık her şey olabiliyor. Valiler gereğini yapıyor. ” derken, kızlarla erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini vurguladı.


Başbakan Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda konuştu. AKP’nin Kızılcahamam toplantısını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, toplantıdan sızan bazı haberleri değerlendirirken, “Ne konuşuyorsak arkasında dururuz, hiçbir şeyin karşısında eğilip bükülmeyiz. O yüzden söylediğini inkar eden siyasetçi değilim. Hiçbir kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğini söylememe rağmen halen bu tarz ithamlara maruz bırakılıyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, yurtlarda kız öğrencilerin erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmasının yapıldığını ifade ederek, “Yüzde 70 oranında bu gerçekleştirildi. Biz sorumluluk makamında muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocuğu bize emanettir. Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik etmiyoruz” diye konuştu. Kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayacaklarını dile getiren Erdoğan, “Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz” şeklinde konuştu. Erdoğan, evlerde karmaşık işlerin olduğunu anne ve babaların da “devlet nerede” dediğini belirterek, konuyu değerlendirdiklerini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan, “Buralarda nelerin olduğu belli değil. Bunlar aynı apartmanın içinde daire komşuları ihbarı yapıyor. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık her şey olabiliyor. Valiler gereğini yapıyor. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, ‘devlet nerede’ diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. Bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın” ifadelerini kullandı.
HEM ARINÇ’I HEM BAŞBAKANLIK’I HEM DE AKDOĞAN’I YALANLADI
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kızılcahamam kampında Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evlerinin denetleneceği yönünde bir konuşması olmadığını belirterek, “Düpedüz asparagas” demişti. Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan “Konu izinsiz apartlar. Hedef saptırılıyor”; Başbakanlık kaynakları ise Erdoğan'ın yurt sıkıntısına vurgu yaparak, öğrencilerin aynı evlerde erkekli kızlı yaşamak zorunda kaldıklarını ifade ettiğini, ancak evlere denetimle ilgili bir konudan bahsetmediğini belirtmişti.
Böylece Başbakan Erdoğan, kendisini “düzeltme” yoluna giden hem Arınç’ı hem Akdoğan’ı hem de Başbakanlık yetkililerini yalanladı.

http://www.odatv.com/n.php?n=erdogan-hem-arinci-hem-akdogani-hem-basbakanliki-yalanladi--0511131200

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive