Üniversiteliler AKP'ye ve YÖK'e karşı sokakta! + FOTO



YÖK'ün kuruluş yıl dönümü olan 6 Kasım'da üniversiteliler sokağa döküldü.


ODTÜ Devrim Stadyumu'nda 'DİREN' yazıldı.
Sanatçı Pınar Aydınlar, ODTÜ Devrim Stadı'nda öğrenciler ile birlikte "Çav Bella"yı söyledi.
Ankara Kızılay'da gerçekleştirilen gösteriye ise polis müdahale etti.
Akdeniz Üniversitesi'nde YÖK'ü protesto etmek isteyen öğrenciler polis ve özel güvenlik elemanlarının müdahalesine maruz kaldı.
Akdeniz Üniversitesi Forumu, YÖK'ün 32. kuruluş yıl dönümünde eylem yapmak istedi. Rektörlük binasına yürüyen öğrencilere, polis ve özel güvenlik elemanları müdahale etti.
İzmir'de YÖK'ü ve AKP'nin gerici,piyasacı uygulamalarını protesto etmek amacı ile Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi öğrenciler Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi Buca yerleşkesinde bir forum düzenledi. Forumda ilk olarak FKF üyesi Buca Eğitim Fakültesi Tiyatro Topluluğu (BEFTT) adına Gamze Batıbay söz aldı. Üniversite yönetiminin öğrenci düşmanı uygulamalarından ve kulüplere çıkarılan sorunlardan bahsetti. Ardından İzmir Ekonomi Üniversite Medya Kulübü adına Mustafa Karacan sözü alarak yandaş medyanın Gezi Direnişi sırasındaki iktidar yanlısı uygulamalarından bahsetti ve yeni bir ülke kurmayı hedefleyen gençliğin içinde yeni bir medyanın da halkın ve haklının yanında olacağını söyledi. FKF adına İzmir İl Başkanı Baran Nevcanoğlu ise YÖK'ün tarihinden ve AKP dönemiyle birlikte üniversitelerde yapılan gerici,piyasacı dönüşümden bahsetti.Gençliğin kendi sesini çıkarması ve sözünü söylemesi gerektiğine dair vurgu yaparak sözlerini bitirdi. DEÜ öğretim üyesi Yar. Dç. Semiha Günal da öğrencilere desteklerini sundu. Konuşmaların ardından müzik eşliğinde öğrenciler şarkı söyleyerek etkinliği sonlandırdı.
İstanbul'da öğrenciler çeşitli güzergahlardan gelerek Beyazıt'a doğru yürüyüş yaptı.
Eskişehir'deki 6 Kasım eyleminde Anadolu Üniversitesi öğrencileri "Ali İsmail Korkmaz" sloganlarıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.










,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive