TRT’de bir skandal daha



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bilal Erdoğan'ın arkadaşı İbrahim Eren'in, kurumda "görevlendirildiğini" açıkladıBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdür Yardımcılığı’na getirilen Başbakanlık Başmüşaviri ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşı İbrahim Eren’in, kurumda “görevlendirildiğini” açıkladı.


Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un haberine göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdür Yardımcılığı’na getirilen Başbakanlık Başmüşaviri ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşı İbrahim Eren’in, kurumda “görevlendirildiğini” açıkladı. Oysa TRT, anayasanın 133. maddesi uyarınca özerk olması gereken bir kurum.
İbrahim Eren’in, mevzuata aykırı bir şekilde TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandığı bir süre önce kamuoyuna yansımıştı. Bilal Erdoğan’ın Kartal Anadolu Lisesi’nden arkadaşı olan ve Turkuaz Medya grubunda görev yapan İbrahim Eren, TRT Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildi.
CHP’li Sezgin Tanrıkulu, tartışmalı atamayı TBMM gündemine taşımıştı. Bülent Arınç, Tanrıkulu’nun sorularına skandal bir yanıt verdi. Arınç, “Başbakan Başmüşaviri kadrosunda bulunan Sayın İbrahim Eren, 23.07.2013 tarihinde kurumumuz genel müdür yardımcılığına görevlendirilmiş olup kurumumuza asaleten atama yapılmamıştır” dedi.
Arınç, Eren’in hangi mevzuat hükümleri uyarınca görevlendirildiği konusunda hiçbir açıklama yapmazken TRT’den önce hangi kamu kurumlarında çalıştığı sorusunu da görmezden geldi. Ancak bunların da ötesinde Arınç, bir başbakan başmüşavirinin TRT’de görevlendirildiğini belirterek aslında skandal bir itirafa da imza atmış oldu.
Çünkü başbakan müşavirinin TRT’de görevlendirilmesi, anayasayla doğrudan çelişiyor. TRT, anayasanın 133. maddesi ve kendi yasasına göre özerk bir kurum, dolayısıyla Başbakanlık’a bağlı herhangi bir birim değil.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive