Ankara Emniyeti'nde ikinci dalga: 670 polisin yeri değişti


Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 350 polis görevden alındı, yerlerine çoğunluğu Ankara dışından 250 polis atandı. Böylece 670 polisin görev yeri bir gecede değiştirilmiş oldu .
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından emniyette başlatılan görevden almaların en büyüğü Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Önceki gece imzalanan tayinlerle operasyonel birimlerde görev yapan 350 polis görevden alındı. Boşalan görevlere çoğunluğu Ankara dışından 250 polis getirildi. Bir gecede 670 polisin görev yerinin değiştirildiği son dalga, sayısal olarak şimdiye kadarki operasyonların en büyüğü olarak göze çarpıyor.
Karakollara gönderildiler
İstanbul'daki operasyonun hemen ardından, ilk olarak Ankara Emniyeti Kaçakçılık, Narkotik, Mali, Organize, Siber Suçlarla Mücadele ve Asayiş şubelerinin müdürleri ile sorumlu müdür yardımcıları görevden alınmıştı. Dün gerçekleşen ikinci görevden almalarla bu birimlerin alt yönetimlerinde görev yapan 80'i müdür ve emniyet amiri düzeyinde, 270'i memur toplam 350 polis görevden alınmış oldu. Görev yerleri değiştirilen polisler, ağırlıklı olarak ilçe emniyet, trafik şube müdürlükleri ve karakollara gönderildi.
Görevden alınan en dikkat çekici isim Toplumsal Olaylardan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz. Azmaz, Ankara'daki Haziran Ayaklanması sırasında olayları bastırmak için performansı nedeniyle ödüllendirilmişti.
Milat, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması
17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından, hükümetin doğrudan müdahalesiyle Emniyet'te büyük bir temizlik operasyonu başlatıldı. İlk etabı İstanbul Emniyeti'ni kapsayan "Temizlik Operasyonu"nda, aralarında Hüseyin Çapkın ve istihbarat, KOM gibi şubelerin de bulunduğu yaklaşık 116 müdür görevden alındı, ardından İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube'de 200 polisin görev yeri de değiştirdi.
Bin polis görevden alındı
Toplamda görevden alınan polis sayısı bini aştı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın denetiminde yürütülen operasyonda hemen her ilde, kritik şube müdür ve yardımcılarında değişiklik gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alınan eski Bakan Zafer Çağlayan'ın oğlu Kağan Çağlayan'ın da arasında bulunduğu 5 şüphelinin işlemini yapan Organize Şube Müdürü Osman Şamil Kaya, İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy'un da içinde bulunduğu 23 Şube Müdürü görevden alındı. Görevden alınan müdürlerden 5'i geri dönüş için dava açtı.
İşte işte il il operasyon
Kırıkkale: Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde beş şube müdürünün görev yeri değiştirildi. Genelgeyle iki emniyet amirinin tayini çıktı. Kırıkkale Kaçakçılık ve Organze Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Muammer Sütlü, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne, Yahşihan Emniyet Amiri Tamer Taş, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, Çocuk Şube Müdürü Tuncay Kızıltuğ, Koruma Şube Müdür Yardımcılığına ve Mehmet Doğanay da Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
Ordu: Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Haluk Yıldız görevinden alındı. Yıldız, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibellik ise Ordu İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'ne atandı.
Edirne: Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Semih Erdur görevden alındı. Yerine Evrak Arşiv Şube Müdürü Serdar Ülker getirildi. Semih Erdur Kapıkule Sınır Kapısı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne atandı.
Kocaeli: Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde 9 emniyet müdür yardımcısının yeri değişti.
Tekirdağ: Tekirdağ'da KOM Şube Müdürü Nezir Özcan, görevinden alınarak Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevine atandı. Tekirdağ Bölge Trafik Şube Müdürü Atanur Aydın da boşalan KOM Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
Burdur: İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 3 şube müdürünün görev yeri değiştirildi.
Aydın: İl Emniyet Müdürlüğü'nde bir süre önce yapılan görev değişikliklerine yenisi eklendi. Son değişikliğe göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Halil Polat görevden alınarak Personel Şube Müdürlüğü'ne atandı.
Van: 6 şube müdürünün yeri değiştirildi .
http://aydinlikgazete.com/mansetler/31278-ankara-emniyetinde-ikinci-dalga-670-polisin-yeri-degisti.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive