Başbakan Erdoğan'ı terletecek görüşme


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın üç yıllık bir aradan sonra yarın Avrupa Birliği’ne yapacağı ziyarete Türkiye’yi sarsan “yolsuzluk soruşturmaları” ve bunları izleyen gelişmelerin damgasını vurması bekleniyor.



Brüksel ziyaretinin resmi temaslarına yarın sabah yerel saatte saat 10.00’da başlayacak olan Erdoğan, ilk olarak AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile buluşacak. Erdoğan’ın ayrıca Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ayrı ayrı görüşeceği belirtiliyor.
Erdoğan’ın, Van Rompuy, Barroso ve Schulz ile bir çalışma yemeği formatında “dörtlü bir görüşme” gerçekleştirecek olması da Brüksel programının dikkat çeken unsuru olarak gösteriliyor.
Bu arada, Avrupa Parlamentosu’nda siyasi grupların liderleriyle bir araya gelmesi beklenen Erdoğan’ın bu görüşmesinde siyasi grup liderlerinin yanı sıra Türkiye’deki son gelişmelere ilişkin eleştirel açıklamalarda bulunan AP Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok, AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ve Türkiye-AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı Yeşil Helene Flautre’nın da bulunacağı belirtiliyor.
17 ARALIK GELİŞMELERİ
Brüksel’de düzenlenecek etkinliklerde Türk işadamları ve Türk vatandaşlarıyla buluşacak olan Başbakan Erdoğan’ın AB yetkilileriyle görüşmelerinde Türkiye’de “yolsuzluk” soruşturmaları ve bunları izleyen gelişmelerin çok ağırlıklı bir maddeyi oluşturmasına kesin gözüyle bakılıyor.
AB tarafı, HSYK düzenlenmesinden duyulan rahatsızlığı iletirken yaşanan sorunların “demokrasi, hukuk üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı” ilkelerinin çerçevesinde çözümlenmesi gerektiği yönünde 17 Aralık’tan sonra sık sık dile getirdiği uyarılarını tekrarlaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise “paralel devlet”e ve hükümet ve iktidar partisini hedef alan “komplo”ya vurgu yapması bekleniyor.
Görüşmelerde Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin sürmesinden yana bir tutum takınılacağı belirtilirken insan hakları ve yargı açısından büyük önem taşıyan 23. ve 24. başlıkların en kısa süre içinde açılması gereğinin altının çizileceği belirtiliyor.
Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=basbakan-erdogani-terletecek-sorular-2001141200

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive