Haşhaşi benzetmesine tazminat davası



Başbakan Erdoğan'ın Cemaat'e yönelik ‘Haşhaşi’ benzetmesine 22 iş adamı manevi tazminat davası açtı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında dile getirdiği ‘takiyyeci, sinsi virüs, gizli örgüt ve Haşhaşiler’ gibi tabirlerle kişilik haklarına saldırıldığını belirten 22 iş adamı, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Cİhan Haber Ajansı'nın haberine göre, adliye önünde açıklama yapan Dr. Mahir Şahin, 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kamuoyunda Hizmet Hareketi olarak bilinen insanlarla ilişkilendirildiğini ve cemaat olarak bilinen insanların açıkça hedef gösterildiğini söyledi. Bu insanlara yargısız infaz yapıldığını öne süren Şahin, “Tarihte Hasan Sabbah tarafından kurulan, temelinde uyuşturucu madde kullanan ve uyuşturucu madde etkisi altında insanlara suikast düzenleyen ve tarihte bilinen ilk terör örgütü olan ‘Haşhaşilere’ benzeterek, hakaret etmekte, diğer insanlar içinde hakir görülmesi gereken, tehlikeli ve çekinilmesi gereken, suç işleyen bir grup ve grubun mensupları olarak bizleri nitelemektedir. Ayrıca ‘Bırakın sosyal medyada, iğrenç internet sitelerinde kasetlerinin içinde onlar boğulsunlar. Bırakın o kaset montajcıları, o itibar suikastçıları Müslümanlara beddua etsinler’ diyerek, mensubu bulunduğumuz camiayı ‘kaset montajcılığı’ ve ‘itibar suikastçiliği’ ile itham etmektedir” dedi.
Şahin, “Başbakan’ın ifadeleri, doğrudan bizlerin kişiliğini hedef alan, eleştiri sınırlarının dışına çıkan ve gerçek olmayan beyanlardır. Başbakan’ın açıkça bizlerin kişilik haklarına saldırı teşkil eden bu sözlerini reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu’nun 24/2 Maddesi'nce kendisine manevi tazminat davası açtığımızı ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/hashasi-benzetmesine-tazminat-davasi-haberi-86259

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive