TIR şoförleri Aydınlık’a konuştu: Muhaliflere silah da götürüyoruz

Hatay Cilvegözü’nde bekleyen TIR şoförleri, Aydınlık’a yaptıkları açıklamalarda, taşıdıkları yükleri tampon bölgede muhaliflere teslim ettiklerini söyledi. Şoförler, ‘Muhaliflere silah dahil her şey gitmektedir’ dediler

 tiraydinlik1

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısı, sınırın Suriye tarafındaki çatışmalar nedeniyle 4 gündür kapalı. Sınırdan geçiş yapamayan TIR’lar kapıda kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Patlama sesleri, sınırın Türkiye tarafından da rahatlıkla duyuluyordu.
Cilvegözü’nde bekleyen TIR şoförleri, Aydınlık’a yaptıkları açıklamalarda, taşıdıkları yükleri tampon bölgede muhaliflere teslim ettiklerini söylediler. Şoförler, “Her türlü malı götürüyoruz. Muhaliflere silah dahil her şey gitmektedir” dediler.
İsimlerinin yazılmasını istemeyen TIR şoförleri, görüntü almamız şartıyla şunları söylediler: “Buradan Esad yönetimine karşı savaşan muhalif guruplara silah dahil her türlü yardım gitmektedir. Biz bu tür yardımları bilerek götürüyoruz. Bunu hükümet dahil, devletin her kademesindeki yönetici bilmektedir. Yani bütün imkanları bu kapıdan karşı tarafa geçiriyoruz. Yayladağ sınır kapısını muhaliflerin kontrolünde olmadığı için kullanmıyoruz.”
‘Yayladağ kapısı açılmalı’
TIR şoförleri ile görüşen Türkiye-Suriye Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan, Cilvegözü sınırında yaptığı basın açıklamasında iki ülkenin karşılıklı ilişkilerinin düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
Bunun ancak Yayladağ kapısının açılması ile mümkün olabileceğini belirten Özarslan, “Yayladağ muhaliflerin değil iki ülkenin denitimindeki sınır kapısıdır. Kapının kapanması ile insanların neler çektiği ortadadır. Yayladağ kapısı hemen açılmalıdır”diye konuştu.
Hüseyin Güler

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/31239-tir-soforleri-aydinlika-konustu-muhaliflere-silah-da-goturuyoruz.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive