Tayyip Erdoğan'ın villaları malvarlığı listesinde yok



Başbakanlık resmi sitesinde Başbakan Tayyip Erdoğanın 2011 tarihli mal varlığı yayımlandı. O tarihten itibaren yenilenmeyen mal varlığı listesi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Erdoğan ve ailesi 2009’da Çamlıca’daki Saklı Bahçe Konakları’ndan 5 villa satın almıştı. Erdoğan’ın çocukluk arkadaşı işadamı Mehmet Gür’ün sahibi olduğu M&M İnşaat tarafından yapılan deniz manzaralı villaların her birine 1-1.5 milyon dolar fiyat biçiliyor. Ancak Erdoğan’ın mal varlığı listesinde bu villalar bulunmuyor .

Çamlıca’daki Saklıbahçe Konakları’nda Başbakan’ın villasının yanı sıra oğlu Burak Erdoğan, kızı Esra ve damadı Berat Albayrak, kardeşi Mustafa Erdoğan ve kız kardeşi Vesile İlgen ile eşi Ziya İlgen’in de villaları var. Duvarlarla çevrili sitenin çevresinde bulunan yüksek ağaçlar villaların dışarıdan görülmesini engelliyor.
Sitede, Erdoğan’ın 16 Haziran 2011’de  mal varlığı şöyle aktarılıyor: “Taşınmazlar; Güneysu-Dumankaya Köyü 2 bin metrekare arsa (Maliyeti 10 bin TL), banka ve menkul değerler; 3 milyon 390 bin 384 TL, 25 bin İngiliz paundu, 199 bin 867 ABD doları. Alacaklar; 500 bin TL” olarak gösterilyor. Saklı Bahçe Konakları’ndaki villalar ve Ankara Keçiören’deki ev gösterilmiyor.
Mal varlığı bildirimini değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu Aydınlık’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“2014’te, 2011 tarihli mal varlığını göstermek kurnazlıktır. Yayınlanan mal varlığı tam bir komedi. Orada sadece bir miktar para ve bir arsa gösterilmiş. Mal varlığında İstanbul’daki villalar ve Ankara Keçiören’deki ev gösterilmemiş. Eğer oralarda kirada oturduğunu iddia ediyorsa hemen kaç lira kira verdiğini ve kime hangi banka kanalıyla kirayı ödediğini açıklamak zorunda. Bu hafta, konuyu bir soru önergesiyle TBMM ye taşıyacağım” dedi.


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive