ABD, Ankara'daki CIA ajanını artırdı



Amerika Ortadoğu'daki operasyon merkezini güçlendirdi. Bu kapsamda Ankara'daki özel CIA karargahında görev yapan istihbaratçı Amerikan askeri sayısı yüzde 30 artırıldı.


19 Ağustos 2013 Pazartesi 17:45 26 Şubat'a kadar 40 istihbaratçı Amerikan askerinin çalıştığı "Savunma İşbirliği Ofisi"nde 12 Amerikalı istihbaratçının daha görevlendirildiği ortaya çıktı. CIA ajanlarının sayısı 52'ye ulaştı.
Vatan Gazetesi'nin haberine göre ABD'nin Ortadoğu'daki gözü kulağı konumundaki Savunma İşbirliği Ofisi'nde görevli askeri istihbaratçıların sayısı Şubat ayı sonunda artıldı.
ABD'nin Ankara'daki karargahı olarak bilinen Savunma İşbirliği Ofisi, bölgedeki insansız hava araçlarından alınan görüntülerin takip edildiği işlem merkezi olarak da faaliyet gösteriyor. Değişiklikte Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerin etkili olduğu öne sürüldü.
Savunma İşbirliği Ofisi'nin rolü Ortadoğu'daki çalışmalarla sınırlı değil.
Ergenekon ve Balyoz tertipleri öncesi sessiz sedasız Ankara'ya gelen 35 kişilik CIA Pentagon heyeti de Savunma İşbirliğ Ofisi ile irtibat içinde çalıştı.
Gizlilik koşulları içinde Türkiye'ye gelen karma heyet, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ndeki Yıldız Bürosu'nda yerleştirildi. Türkiye'nin milli güçlerini hedef alan operasyon ve tertipler bu merkez yönetiminde yürütüldü.
1947'den beri Ankara'da faaliyet gösteren ofis, Amerika'nın Türkiye’deki en köklü karargahı olarak biliniyor. 


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive