Askerden çetelere izin, köylüye operasyon!


Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı köyüne askerler büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Köylülerin de yaralandığı olay sonrası Kuşaklı muhtarı soL’a açıklamalarda bulundu.
(soL - Haber Merkezi) “Suriye’den mazot kaçakçılığı” yapıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda Kuşaklı Köyü askerlerce kuşatılırken, tepki gösteren köylülere gaz bombaları ile saldırıldı, birçok köylü yaralandı.
Son dönemde Suriye sınırından Türkiye’ye giriş yapan yağmacı çeteleri “kaçakçı” olarak kamuoyuna sunan TSK, köylüleri hedef aldı. Çok sayıda asker ve zıhrlı araçla köyü kuşatma altına alan askerler köylülere saldırdı. Aralarında bir çocuğun da bulunduğu çok sayıda köylü yaralandı. Mazotların ateşe verilmesi nedeniyle 3 askerin de yaralandığı belirtiliyor.
Olaya ilişkin köy muhtarı Hasan Cemiloğlu, soL’a açıklama yaptı. Açıklamada, asker saldırısının Suriyelilerin geçişinden sonra gerçekleştiğinin belirtilmesi dikkat çekiyor. Suriye'nin Rojava ve Lazkiye bölgelerinde son günlerde Türkiye destekli çetelerin saldırılarını artırdığı biliniyor.
Cemiloğlu'nun sözleri şu şekilde:
Beklemendik bir olayla karşı karşıya geldik. Haber geldi askerler baskın yapacak diye. Sonra baktık ki köyün etrafına yığınak yapılmış.
Bundan kısa süre önce Suriyeliler mazot geçirmişti. Bu insanlar ekmek karşılığında bu işi yaptığını söylüyor, aç kalacaklarını anlatıyor.
Suriyelilerin geçişinden sonra askerler yolu kesti köye girdi. Bunun üzerine gidip komutanla görüştüm. Evleri arayacaklarını söyledi. Köylüler de toplanmıştı. Ben kaçakçılar yüzünden köyle askeriyeyi birbirine düşürmeyelim dedim. Arife günü köy ailelerine acı yaşatmayalım dedim. Dinleyen olmadı.
Köylülere büyük bir saldırı yapıldı. Gazlar atıldı. Birçok kişi saldırıda yaralandı. Biz terörist değiliz, bize niye saldırıyorsunuz?

haber.sol

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive