Devletçi gitti AKP'li geldi



Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Basın Müşavirliği'nde yapılan değişikliğin perde arkasından "açılım" süreci çıktı. 

Eski Müşavir Şenol Baltacıoğlu'nun devletçi olduğu ve bu nedenle MİT'teki yeni dönem aktörlerinin bu durumdan rahatsız olduğu dile getirilirken, yeni Müşavir Star Gazetesi yazarı Nuh Yılmaz'ın açılımı "aktarmak"ta yoğun mesai harcayacağı öğrenildi.
Eski müşavire 'başarısız' damgası

Aydınlık'ın ulaştığı bilgilere göre, eski müşavir Şenol Baltacıoğlu, "Basını başarılı bir şekilde açılımla ilgili yönlendiremedi, enforme edemedi" suçlamalarına maruz bırakıldı. Bunda, Baltacıoğlu'nun teşkilatta "devletçi" olarak bilinmesinin etkili olduğu da bildirildi. Ayrıca Baltacıoğlu'nun 1991 yılında bir suikast sonucu hayatını kaybeden Korgeneral Hulusi Sayın'ın damadı olması da "açılımcı" ekipte rahatsızlık yaratıyordu. Korgeneral Hulusi Sayın, geçmişte PKK'yla mücadelede bulunan ekipte yer alıyordu.

Teşkilatta rahatsızlık

Hakan Fidan'ın, Baltacıoğlu'nun yerine AKP'ye yakınlığıyla bilinen Nuh Yılmaz'ı getirmesinin MİT'te "Teşkilat partizanlaşıyor" yönünde rahatsızlık yarattığı da bildirildi. Süleymancıların toplantısının takip edilip, AKP'ye bilgi verilmesi gibi, "AKP'ye özel" istihbarat çalışmalarının da artması, MİT'te huzursuzluk yarattığı öğrenildi.

'Fişleme' tartışması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önceki gün katıldığı bir televizyon programında yurttaşları fişlediklerini itiraf etti. Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun dünkü haberine göre Şimşek programda, “Kimin nereye uçtuğunu, çocuğunun bilgilerini, bankadaki para hareketlerini, apartman aidatlarını biliyoruz. Zaman içerisinde önlerine koyacağız. Devir değişiyor” dedi. Ancak dün öğlen saatlerinde Maliye Bakanlığı haberi yalanlayan bir açıklama yaptı. Açıklamada "Bakan Mehmet Şimşek'in kayıt dışı ekonomi ile mücadele söylemlerinin, bir gazetenin ilk sayfasından (Çocuğunuza Kadar Fişledik İtirafı) şeklinde zorlama ve yakışıksız bir habercilikle tamamen hayali kurgu ile çarpıtıldığını" bildirdi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive