Fenerbahçe - Arsenal maçının 34. dakikasında “o slogan“



Fenerbahçe'nin Arsenal ile oynadığı Şampiyonlar Ligi play off turunun ilk maçına, on binlerce taraftarın AKP protestosu damgasını vurdu. Maçın 34. dakikasında on binlerce Fenerbahçe taraftarı, "Her yer Taksim her yer direniş" solganını haykırdı. Maçta, rabia işaretiyle gündeme gelen Emre Belözoğlu da protesto edildi.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 22:45 AKP hükümetinin statlardaki yasak ve fişleme uygulamalarına rağmen, dün akşam oynanan Fenerbahçe-Arsenal maçına, AKP protestoları damga vurdu.
Fenerbahçe'nin kendi evinde, Arsenal ile oynadığı Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçı, taraftarın protestosuna sahne oldu.
On binlerce Fenerbahçe taraftarı, maçın 34. dakikasına gelindiğinde, hep bir ağızdan hükümeti protesto etti.
Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı; "Her yer Taksim her yer direniş", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Sık bakalım" sloganlarıyla sallandı.
Yayıncı kuruluş, önce stattan yükselen sloganların sesini kısmak istedi. Sadece spikerin mikrofonundan ses verilince, sloganlar daha net duyulmaya başladı. Yayıncı kuruluş bunun üzerine sesi eski haline getirmek zorunda kaldı. Ve ekranları başında maçı izleyenler, bütün sloganları net şekilde duydu.
Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubu üyeleri, Haziran direnişinde gözünü kaybedenler için bir gözünü siyah bantla kapatarak maça girdi.
Daha önce attığı golün ardından "rabia" işaretiyle Mısır'a gönderme yapan Emre Belözoğlu, ayağına top geldiğinde taraftarlar tarafından ıslıklandı.
Maçta kötü bir performans sergileyen Fenerbahçe, İngiliz ekibi Arsenal'e 3-0 yenilerek tur şansını zora soktu.


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive