DİRENİŞ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİ SİLİVRİ'YE ÇAĞIRIYOR

 

'Bu davayı halk çözecek'

Gezi Direnişinde şehit olan Mehmet Ayvataş, Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in aileleri, yurttaşları 5 Ağustos’taki Ergenekon davasına katılma çağrısı yaptı. Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Ali İsmailleri katledenler, Ergenekon davalarını yürütüyorlar” diye konuştu
Ergenekon Davası’nın 5 Ağustos’taki karar duruşmasına yurdun dört bir yanından katılım çağrıları devam ediyor. İstanbul’da başlayıp tüm yurda yayılan Gezi Parkı direnişinde şehit olan Mehmet Ayvataş, Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in aileleri Silivri’de 5 Ağustos’ta yapılacak “Özgürlük Buluşması” için yurtseverlere çağrı yaptı.

‘Kardeşimi katledenler davayı yürütüyor’

Eskişehir’de eli sopalı caniler tarafından katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, ellerinde bir yığın bilgi ve belge olmasına rağmen kardeşinin katillerini bulamayanların, uydurma belgelerle düzmece mahkemelerde yurtseverleri yargıladıklarını ifade etti. Bir avukat olan Gürkan Korkmaz, “Ben özel mahkemelerde ve diğer mahkemelerde adaletin olduğunu düşünmüyorum. Bu davadan yargılananlar hangi normlara göre yargılanmaktadır? Kendi yarattıkları mahkemelerin verecekleri cezalar, ceza olur mu?” diyerek adalet sistemine tepkisini dile getirdi. Korkmaz, “Umarım bu insanlar bir an önce özgürlüklerine kavuşur. Ama bu adalet sistemi ile bunun mümkün olacağına inanamadığı belirtmeliyim. Ali İsmailleri katledenler, Ergenekon davalarını yürütüyorlar. Başka ne denilebilir ki” diye konuştu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive