RTE yasağı kime işliyor



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın spor sahalarında eleştirilmesinin önüne kesmek için çıkartılan 'Spor sahalarında siyasi içerikli her türlü davranış yasağı' tek taraflı işlemeye başladı. Siyaset için sporu kullananlar AKP ile aynı düşünceye sahipse, yasaklar bu kişilere uygulanmıyor. Tabi bu duruma da tepkiler giderek artıyor


Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında önceki gün oynanan Konya Torkuspor-Fenerbahçe karşılaşmasını protokol tribününden izleyen AKP Konya Milletvekili Mustafa Akış, Mısır'daki olaylarla ilgili Müslüman Kardeşler'e ve onun devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek vermek için üzerinde İslami sembollerin ve Mursi'nin resminin yer aldığı atkı taktı. Maç öncesi bazı iş adamları ise tribünlerdeki taraftarlara Mısır bayrağı dağıttırdı. Konya'daki bazı Fenerbahçe taraftarları da tribünde “Mursi'ye selam direnişe devam” yazılı pankart açtı.  
EMRE'DEN MURSİ'YE DESTEK
Tribünlerde ihlal edilen kurallara saha içende de devam edildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aynı gün Bursa'da düzenliği mitingde Mursi'ye destek için yaptığı “Rabia4” işareti sonrası, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu attığı gölün ardından Müslüman Kardeşler'e ve 4'üncü devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye eliyle “Rabia4” işareti yaparak selam gönderdi.
CEZA VERİLECEK Mİ?
Her fırsatta Gezi direnişi ve AKP karşıtı tezahüratlara tribünlerde izin vermeyeceğiz açıklamaları yapan Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Konya Torkuspor-Fenerbahçe yaşanan bu kural ihlalleri ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği ve yaptırım uygulayacağı merak konusu oldu. Spor yorumcuları ve uzmanları tarafından da tartışma konusu haline gelen konuyla ilgili, çoğu yorumcunun görüşü ise, herhangi bir yaptırım olmaması halinde 'ayrımcılık' yapılmış olacağı yönünde.
BAŞBAKAN YAPTI DEVAMI GELDİ
Süper Lig'e bu sene yükselen Çaykur Rizespor'da ilk maçında 'sporda siyaset yasağını' ihlal eden takımlar arasında yerini aldı. Çaykur Rizesporlu futbolcu Sercan Kaya, Gençlerbirliği ile oynadıkları maçta attığı golün ardından “Rabia4” işareti yaptı.
GENELGEYE GÖRE SUÇ!
Spor Müsabakaları Güvenlik Çalıştayı geçtiğimiz haftalarda  aldığı kararları, İçişleri Bakanı Muammer Güler imzalı genelgeyle duyurmuştu. Yayınlanan genelgede şu kararlar alınmıştı;
-Stat çevresinde ve içinde, siyasi slogan atmak yasaklandı.
-Stada sokulmak istenen pankartlara sıkı bir denetimden geçirilecek, siyasi içerikli olduğu düşünülen pankartlara el konulacak.
-Karşılaşma öncesi alkol kontrolü yapılacak. Alkollü taraftarlar stadyuma alınmayacak.
-Elektronik bilet ve kamera sistemlerini kurmayan kulüplere, her müsabaka için para cezası verilecek. Bu uygulama basketbol, voleybol ve hentbol maçları için de geçerli olacak.
-Yasaklara uymayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak...
-Bunun yanında kamera ve kontrol odalarında polis ve her iki kulübün temsilcileri görev alacak.
-Kulüpler, kayıt altına alınan görüntü ve dokümanların birer örneğini müsabaka sonunda spor güvenlik birimlerine iletecek.
TARAFTARLAR FİŞLENECEK
2013- 2014 futbol sezonunun başlamasıyla statlarda çeşitli yöntemlerle toplanan taraftar bilgileri Türkiye Futbol Federasyonu tarafından veri tabanında toplanacak. Bu verilere İçişleri Bakanlığı ve Maliye de kolaylıkla ulaşacak. Spor müsabakalarında ise, tribünlerde bu sezon çokça sivil polis yer alacak. Polisler her maçta taraftar grupları ile ilgili rapor hazırlayıp birimlerine teslim edecek.


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive