Tayyip Erdoğan’a Berlin’de Hitler benzetmesi


Ergenekon davasında yarın yapılacak olan karar duruşması öncesi, yüzlerce yurttaş Almanya’da ‘Yurtseverlere Özgürlük’ mitinginde buluştu. Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi’nin düzenlediği mitinge Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan da katıldı.
Türkkan yaptığı konuşmada, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı Hitler’e benzetirken, sözlerine “Ey Erdoğan sana üç defa seçim kazanmış bir diktatörün yaşadığı topraklardan sesleniyoruz” diye başladı. Türkkan, gazetecilerin ve siyasi parti temsilcilerinin yıllarca tutuklu kaldığı bir ülkedeki demokrasinin ancak Hitler’in demokrasisi olabileceğini söyledi. ‘Asla boyun eğmeyeceğiz’ Aynı zamanda TGB Kurucu Genel Başkanı olan Türkkan, Ergenekon davasında kendisine de 15 yıl hapis cezası istendiğini belirtirken, sözlerine şöyle devam etti: “Ey zalimler TGB’nin başkanını 15 yılla yargılıyorsunuz diye TGB sustu mu? Bugünde TGB’nin liderlerini gözaltına alarak susturacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
5 Ağustos’un korkusu iktidarı şimdiden sardı. Korkmakta haklısınız çünkü sonunuz geliyor. Ulusal Kanal olarak Aydınlık Gazetesi olarak sizin cezalarınıza tutuklamalarınıza asla boyun eğmeyeceğiz.” ‘Kararlarını tanımıyoruz’ Mitingte konuşan Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Genel Başkanı Bülent Demiral, 5 ağustos günü bütün dünyanın Ergenekon davasının karar duruşmasına tanıklık edeceğini belirtirken, “Ergenekon mahekemesi bir darbe mahkemesidir. İstanbul Valisi Mutlu Ergenekon davasına seyirci alınmayacağını ve salon önünde gösteri yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. AKP valisinin kararını tanımıyoruz.
Türk milleti AKP faşizmine izin vermeyecektir” ifadelerini kullandı. TGB Almanya Genel Başkanı Beyhan Yıldırım, nerede olursa olsun direnişe devam edeceklerini söyledi. Yıldırım, “Bu savaş, Ortaçağ ile 21. Yüzyıl arasındaki bir savaştır. Ergenekon tertibi tıpkı Reichstag yangını gibi muhalefetin yok etmek için kulanılan bir araçtır. Ankara’da, İstanbul’da, Berlin’de veya Brüksel’de, nerede olursa olsun mücadelemiz sürecek” dedi.
‘Mahkemeler hükümetin korku aygıtı olamaz’ CHP Berlin Başkanı Ekrem Özdemir AKP hükümetinin faşist dikatatörlüklerdeki gibi kendisine muhalif herkesi düşmanı olarak gördüğünü söyledi. Özdemir, “Bizler ülkmizin geleceğinden kaygılıyız ve mahkemelerin hükümetin korku aygıtı olarak kullanılmasını istemiyoruz. Vatandaşına hakeret etmeyen, Atatütrk’e ve laik Cumhuriyete saygı gösteren bir başbakan istiyoruz” diye konuştu.
Özdemir’in ardından konuşan İşçi Partisi Berlin Başkanı Musa Yeşil, AKP’nin uyanışı engelleyemeyeceğini belirtirken, Silivri’de 6 yıldır yatan yurtseverlere de selam gönderdiklerini söyledi. ADD Berlin Başkanı Olcay Başeğmez de, “5 Ağustos’ta yüreğimiz Silivri için çarpacak. Silivri’de tutsak olan yurtseverlerle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive