Bu iddia ortalığı karıştırır!



Türk Sivil Toplum Kuruluşu Müslüman Arnavutları Suriye'deki Savaş için Topluyor (?)
Fars Haber Ajansı'nın özel haberine göre Konuyla ilgili bağlantısı olan kaynaklar Türk hayır kurumu İHH'nın (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) yüzlerce Müslüman Arnavutu topladığını (?) ve Türkiye'deki askeri eğitimin ardından Şam yönetimine karşı savaşmaları için Suriye'ye gönderdiğini söyledi.

Can güvenliğinden endişe ettiği için isminin gizli kalmasını isteyen bir kaynak “Yardım ve hayır etkinlikleri görünümü altında çalışan, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve radikal Suudi Vahhabi gruplarla tam işbirliği halinde olan IHH, 769 Arnavutu sözde Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katılmaları için Suriye'ye gönderdi.” dedi.
Suriye'deki iki haftalık savaşın ardından programdan ayrılan kaynak, İHH tarafından seçilenlerin, “Tiran üzerinden Türkiye'ye transfer edildiklerini ve Türkiye'nin güney illerinden Hatay'daki Reyhanlı askeri üssüne atanmış emekli bir ABD görevlisi tarafından askeri eğitime tabi tutulduklarını” ekledi ve devam etti “Tiran'dan İstanbul'a getirilen 90 kişilik son Arnavut gurup, 30 Haziran 2013'te Türk Hava Yolları'nın uçuş numarası 1078 olan uçağı ile getirildi.”
Programdan ayrılma sebebi sorulduğunda kaynak, İHH'nin insanları ÖSO saflarında tutmak konusundaki çabalarına rağmen, Müslüman Arnavutlar'ın yaklaşık 450'si birkaç haftalık savaştan sonra ÖSO'dan ayrılarak El- Kaide bağlantılı gruplara özellikle El-Nusra Cephesi'ne katıldığını, daha iyi ödenek aldıklarını ve Suriye direnişine liderlik ettiklerini söyledi.
Kaynak ayrıca, terörist grupların Suriye'deki sivil halka karşı işledikleri savaş suçlarını gördükten sonra Arnavutluk'a döndüğünü ve Arnavutluk'a döndüken sonra Türk İstihbarat görevlilerinin ve onların Arnavutluk'taki paralı askerilerinin tepkisinden korktuğu için ailesi ile görüşemediğini de söyledi.
Haziran'da onlarca emekli ABD askeri, askeri kargo eşliğinde Türkiye'nin Hatay ili üzerinden Suriye'ye sızdı.
İsmini gizli tutan kaynak, Fars Haber Ajansı'na 23 Haziran'da “Yüksek teknolojili komünikasyon araçları taşıyan bir C-130 Amerikan uçağı ve 57 emekli ABD askeri bu sabah Türkiye'nin Hatay iline indi.” dedi.
Kaynak “ABD askerleri Suriye sınırını Reyhanlı (Hatay'ın ilçesi) üzerinden geçiyor ve amaçları Suriye'de silahlı olan bütün isyancıların askeri eylemlerinin merkezi yönetimini sağlamak.” diye ekledi ve telekomünikasyon araçlarını içeren askeri kargonun ABD askerleri Kuzey Suriye'de varacakları yere ulaşana kadar Reyhanlı'da bırakıldığını belirtti. (...)



0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive