Gezi sonrası yatırımcıda sigorta patlaması



“Düşüş, hem çıkıştan hem yaşanan kur şokuyla uğranılan kayıptan. Ama daha önemli bir şey var; Türkiye artık “tekin” bir ülke değil yabancılar için. Türkiye’ye yatırım yapacaklar için biçilen sigorta riski primi (CDS), mayıstan bu yana yüzde 78 arttı!...”


 Ekonomist Mustafa Sönmez, “Herkes farkında; bu ülkede mayıs sonundan bu yana RTE, gündem belirleyemiyor” diyor.

“Her lafı dönüp dolaştırıp Gezi’ye getiriyor. Gezi ile yatıyor, Gezi ile kalkıyor” diyor ve ekliyor: “Gezi, artık onun kâbusu.”

“RTE ve çevresi her alanda destek kaybına uğradıklarının farkındalar” diyen Sönmez, “Bunların üstüne bir de “sokak”, bir de Gezi…Bunların üstüne ekonomik zemin kayması ve dışarıdan akan musluğun kısılması” ifadeleri dikkat çekiyor.

“Yabancı yatırımcıların çekildiğni” belirten Sönmez, “Türkiye’ye yapılacak yatırımını sigorta etmek isteyenlerden mayıstan bu yana yüzde 78 daha fazla sigorta primi istiyorlar. Bu artış Brezilya’da aynı sürede yüzde 52, Polonya’da yüzde 21, Meksika’da yüzde 49 olarak gerçekleşti. Yabancı yatırımcının soğuması sürecek ve döviz kurunu zaptetmek kolay olmayacak. Her yükselişle hava buz kesecek” değerlendirmesinde bulunuyor.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive