Anadolu Ajansı Aydınlık hakkında suç duyurusunda bulundu: Dolaylı internet sansürü mü?


Anadolu ajansı aralarında Aydınlık'ın aydinlikgazete.com sitesi de bulunan yedi haber sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, "şüphelilerin ajansın marka değerini düşürücü, ajans ve yöneticilerinin ticari itibarını ve iktisadi faaliyetlerini zedeleyici, haksız rekabete neden olacak asılsız isnatlarda bulundukları, iftiralarla ajansın zarar görmesine sebep oldukları" iddia edildi.


Ajans avukatları tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, "aydınlıkgazete.com" internet sitesi yetkilisi Ergün Gedek, Evrensel Gazetesi yetkilisi Fatih Polat, "cumhuriyet.com.tr" internet sitesi yetkilisi Orhan Erinç, "bugun.com.tr" yetkilisi Gürdal Gürler, "samanyoluhaber.com" yetkilisi Fuat Karazeybek, "zaman.com.tr" yetkilisi Ekrem Dumanlı, "postmedya.com" yetkilisi Levent Arap ile "cihan.com.tr" ve "bihaber.com" internet siteleri "şüpheli" olarak gösterildi.
Konuyla ilgili İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Tayfun Sırman yazılı bir açıklama yaptı. Sırman açıklamasında "Türkiye'de internet sansürünün konuşulduğu şu günlerde Anadolu Ajansı'nın çeşitli medya kuruluşlarına ait internet sitelerini doğrudan hedef almış olması, hükümetin internet yayınları üzerindeki baskı kurma isteğinin bir uzantısı gibi algılanmaktadır." ifadelerini kullandı. İşte o açıklama metninin tamamı:
"Türkiye'de internet sansürünün konuşulduğu şu günlerde Anadolu Ajansı'nın çeşitli medya kuruluşlarına ait internet sitelerini doğrudan hedef almış olması, hükümetin internet yayınları üzerindeki baskı kurma isteğinin bir uzantısı gibi algılanmaktadır. Sayıları yüz binleri bulan internet haber sitelerine gözdağı verilmekte, ajansın veya ajansa ait haberlerin eleştiriye konu edilmemesi hedeflenmektedir. Yaygın medya kuruluşlarına ait internet yayınlarının suç duyurusuna konu edilmesinin bu amaca hizmet ettiğinden şüpheleniyoruz.
Anadolu Ajansı'nın bu gibi girişimlerle değil, basın, ifade ve internet özgürlüğü alanında göstereceği çaba ile haberlere konu olmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz."

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/34129-anadolu-ajansi-aydinlik-hakkinda-suc-duyurusunda-bulundu-dolayli-internet-sansuru-mu.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive