Cemaat’e Ananas soruşturması! Adliyede ifade verdiler


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen “ananas” şifreli ses kayıtları için harekete geçti. Uganda İstanbul Fahri Konsolosu, TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay ve Türkiye’nin Kampala Büyükelçiliği’nden bir Türk yetkili Ankara Adliyesi’ne gelerek ifade verdi.


Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarındaki “ananas” şifresi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı harekete geçirdi. Başsavcılık Memur Suçları Bürosu Savcısı Şaban Yavuz’un tarafından “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifadeler de alındı. Uganda İstanbul Fahri Konsolosu ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay ve Türkiye’nin Kampala Büyükelçiliği’nden bir Türk yetkili Ankara Adliyesi’ne gelerek ifade verdi.
‘Ananas’ değil ‘Angola’ soruşturması
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcüsü ve Başsavcıvekili Nuri Yiğit Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Uganda İstanbul Fahri Konsolosu ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay ve Türkiye’nin Kampala Büyükelçiliği’nden bir Türk yetkilinin bu kapsamda değil Angola’da bir mal alımıyla ilgili müteahhide fazla ödeme iddiasıyla ifadelerinin alındığını söyledi. Yiğit, “Angola’da bir mal alımıyla ilgili müteahhide fazla ödeme yapıldığı iddiası araştırılıyor. Sayın Büyükelçi’nin bu kapsamda ifadesi alındı. Diğer konuda soruşturma iddiaları doğru değil” dedi.
Ses kayıtlarında Fethullah Gülen’in “Bu dostlarımıza Uganda’dan ananas falan gelmiş” ifadesini kullandığı iddia edilmişti.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/33287-cemaate-ananas-sorusturmasi-adliyede-ifade-verdiler.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive