İşte 22 maddelik ÖYM teklifi


Özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemenin de yer aldığı 22 maddelik yasa teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 
ANKARA-  Özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemenin de yer aldığı 22 maddelik yasa teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da öngören "Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 22 maddelik yasa tasarısıyla ilgili olarak gazetecilere verdiği bilgide "Ergenekon Davası sanıkları bundan faydalanamıyor, çünkü Yargıtay ve AİHM içtahatlarına göre temyiz süresi tutukluktan sayılmıyor" dedi.

İŞTE DETAYLAR:

ÖYM'LER KALDIRILIYOR
-Özel yetkili mahkemeler ve özel yetkilik savcılıklar kaldırılacak.

-Özel yetkili mahkemelerin baktığı davalar suçun işlendiği yerde bulunan ağır ceza mahkemelerinde görülecek.

-Kişisel verilerin korunması amacıyla, bu verileri hukuka aykırı olarak kaydedenlere, yayanlara veya ele geçirenlere verilecek cezalar önemli derecede artırılacak.

-Arama, telefon dinlemesi ve teknik takip gibi soruşturma işlemleri sırasında elde edilen kişisel veriler ile özel hayata ilişkin bilgileri yok etmeyenlere verilecek cezalar yükseltiliyor.

-Müdafiinin soruşturma aşamasında dosyayı inceleyebilmesi ve belgelerden örnek alması konusundaki kısıtlama kaldırılacak.

AZAMİ TUTUKLULUK
-Özel yetkili mahkemelerin görevine giren suçlarda uygulanmakta olan azami 10 yıllık tutuklama süresi, 5 yılla sınırlandırılacak.

Uzun tutukluluğun 5 yılla sınırlanmasından Ergenekon ve Balyoz davası sanıkları yararlanamayacak.

-Birden fazla suç işleyenler ile suçu meslek edinenler bakımından tutuklamayı kolaylaştırıcı düzenleme getiriliyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive