Erdoğan’a TÜRGEV soruları


CHP milletvekili Oğuz Oyan, Başbakan Erdoğan’a, TÜRGEV’in yolsuzluklardaki rolünü ve TÜRGEV’e vergi muafiyeti getirilmesinin nedenini sordu.
(soL - Haber Merkezi) CHP İzmir milletvekili ve soL yazarı Oğuz Oyan Başbakan Erdoğan’a çocuklarının da yönetiminde bulunduğu ve yolsuzluk dosyalarında adı geçen TÜRGEV ile ilgili sorular sordu.


Erdoğan’a TÜRGEV’in ihale ve imar yolsuzluklarında rüşvet ve komisyonların aracı mekanizması olarak kullanılıp kullanılmadığının araştırılması için yargının önünü açıcı ne gibi adımları atmayı düşündüğünü soran Oyan soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “İslami holdinglerle benzer mekanizmalarla yurt dışı ve yurt içinde mütedeyyin vatandaşlarımızdan para toplamaya dönük girişimlerin ne kadar bağış topladıkları ve bunları hangi amaçlarla kullandıklarına dair bilgiler nelerdir? Deniz Feneri davası halen aktif olarak sürdürülmekte midir yoksa rafa mı kaldırılmıştır? Bu davada tutuklanıp serbest bırakılanlarla ilgili takibat sürmekte midir yoksa davadan vareste mi tutulmuşlardır?”
Başbakan Erdoğan’ın çocuklarının da yöneticisi olduğu ve yolsuzluk soruşturmalarında adı sıkça geçen TÜRGEV Vakfı’na 2011 yılında vergi muafiyeti ve diğer ayrıcalıkların hangi gerekçeyle verildiği sorusunu yönelten Oyan “bu muafiyet ile söz konusu vakıf yönetiminde Başbakan’ın oğlunun ve iş ortaklarının yer almasının kolaylaştırıcı etkisi olmuş mudur?” dedi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdogana-turgev-sorulari-haberi-87449http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdogana-turgev-sorulari-haberi-87449

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive