Savunmadan taarruza geçme dönemi


Talat Paşa Komitesi, ‘Artık kuşatmayı yardık, taarruza geçiyoruz’ vurgusu yaptı ve Avrupa’daki ders kitaplarından Ermeni soykırımı yalanını çıkartmak için mücadele edeceklerini söyledi 
 
Talat Paşa Komitesi’nin Ankara’da düzenlediği toplantıda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararı sonrası, savunma döneminden taarruz dönemine geçildiği vurgusu yapıldı.
Talat Paşa Komitesi, Ankara’da yaptığı toplantıda, ASALA terörüne verilen şehitleri anarak, bundan sonra izlenecek yol haritasını belirledi. Toplantıda, AİHM’in, ‘Ermeni soykırımı’ davasında Doğu Perinçek’i haklı bulması konusunda da değerlendirmeler yapıldı. Toplantıya CHP milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz ve Ali Özgündüz de başarı mesajı gönderirken, Serkan Koç tarafından hazırlanan tanıtım filmi de katılımcılara izletildi. Türkiye Barolar Birliği’nde yapılan toplantıda savunma döneminden taarruza geçildiği vurgusu yapıldı. Çok sayıda vatandaşın izlediği toplantıda şu konuşmalar öne çıktı: Talat Paşa Komitesi Ankara temsilcisi Naci Beştepe: AİHM’de hukuk mücadelesini sürdürerek 2. Lozan zaferini kazandıran Doğu Perinçek ve diğer tutuklu arkadaşları selamlıyorum.
Kuşatmayı yardık, taarruza geçiyoruz’
Talat Paşa Komitesi Genel Sekreteri Ferit İlsever: Gladyonun hazırladığı iddianamelerin önemli bir bölümü bu komiteyle ilgili. Hükümler buna göre verilmiş. Bu komitenin başarıları mafya-gladyo-tarikat çetesinin yıkımıdır. Biz, BOP Eşbaşkanı olduğunu ilan eden adamlardan Türkiye’ye iyilik gelmeyeceğini düşünerek yola çıktık. Onların yalanlarını yere çarpa çarpa bu noktalara geldik. Ermeni soykırımı kararı alan parlamentoların bu kararlarını kaldırtacağız. Bazı ülkelerde bu husus ders kitaplarına da girmiştir. Bunu da o kitaplardan çıkartacağız. Amerikan emperyalizmi ve BOP macerasına karşı elimiz kuvvetlidir. Taarruz konusunda mevzileniyoruz. Kuşatmayı yardık taarruza geçiyoruz. AİHM kararını, Perinçek’in söylemleriyle birlikte bir kitapçık haline getiriyoruz.
Uluç Gürkan: AİHM kararı, Türkiye üzerindeki kuşatmayı yarmıştır. Yabancı ülke parlamentoları 1993 yılından sonra harekete geçerek 2014’e kadar 40 civarında karar alıyor. AİHM kararı bu kuşatmayı yarmak açısından çok önemlidir.
Mehmet Perinçek: Rus arşivlerine göre, 1915 olaylarının soykırım olmadığı, karşılıklı bir kırım yaşandığı belirtiliyor. Bu belgeler, Ermenilerin Ermeni veya Hristiyan oldukları için özel bir sömürüye tabi tutulmadıklarını da ortaya koyuyor. O dönemin kaynaklarına göre, Batılı emperyalist devletleri ve Çarlık Rusya’sı kendi çıkarları için Ermeni meselesini ortaya attıkları görülüyor. Çarlık belgelerinde, tehcir kararının ne kadar haklılık taşıdığı da gösteriliyor.
Soykırımla suçlayanlar kendi tarihlerine baksınlar’
Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin: 1887 yılından itibaren görülen Ermeni ayrılıkçı hareketi 1. Dünya savaşıyla birlikte iyice artmıştır. Türkiye’yi soykırım ile suçlayanlar önce kendi tarihlerine ve, Suriye’de, Afrika’da, Sudan’da yaptıkları katliamlara baksınlar.
Av. Mehmet Cengiz: İsviçre aleyhine yaptığımız başvuruyu 21 Mart 2008’de İşçi Partisi’ne yapılan baskın sonucu ertelemiştik. Baskında belgeleri alıp götürmüşlerdi.
2006 yılında Avrupa Parlamentosu, Tayyip Erdoğan’a Talat Paşa Komitesi’ni dağıtın sinyalini vermiştir. Ancak, Talat Paşa Komitesi önemli başarılar kazanmıştır. AİHM’den çıkan karar da, milleti seferber eden bu çizgidir. 1915 tehciri yapılmasaydı, 1919’da Mustafa Kemal çıkacak Samsun bulamayabilirdi. AİHM’nin verdiği karar 47 Avrupa Konseyi üyesi için bağlayıcıdır.
Katılımcılar
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan,
eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan,
İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk,
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcıları Nusret Senem, Mehmet Cengiz,
Talat Paşa Komitesi Genel Sekreteri Ferit İlsever,
Talat Paşa Komitesi Ankara temsilcisi Naci Beştepe,
ADD eski Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı,
Yozgat eski Senatörü Servet Bora,
Prof. Dr. Sina Akşin,
Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarı Dursun Hasanov,
Türk Hukuk Derneği Genel Başkanı Erdem Akyüz,
emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir,
TESUD Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş,
Mehmet Perinçek,
Vardiya Bizde Platformu adına Ümit Gönüldaş,
TBB adına Prof. Dr. Necdet Basa, ve
TÜMÖD adına Hüner Tuncer.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive