AKP'ile müzakerenin ana başlığı: 'Apo'ya özgürlük'



BDP'nin Gençlik Meclisi Kongresi'nde konuşan Selahattin Demirtaş Kürtçe ders kitaplarını kendilerinin basacaklarını söyledi. Demirtaş, AKP ile müzakerenin ana başlığının Öcalan'a özgürlük olduğunu belirtti


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da PKK ve Abdullah Öcalan gösterisine dönüşen partisinin Gençlik Meclisi Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki dönem müzakerenin en önemli başlıklarından biride başkan Apo'ya özgürlük olacaktır. Başkan Apo özgür olmadan bu sürecin yürüme şansı yoktur" dedi.
Kongreye PKK'lıların giydiği kıyafetle katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekilleri Abdullah Öcalan'ın mesajlarını içeren ve dağdaki PKK kamplarından görüntülerinde yer aldığı sinevizyon gösterisini izledi. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın gençlere gönderdiği mesajı Türkçe okudu.
Kürtçe ders kitaplarını PKK basacak
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaptığı konuşmada kongrenin özgürlüğe giden yolda büyük bir atılımın başlangıcı olacağını söyledi. Demirtaş, kongrede alınacak kararların Ortadoğu'nun orta yerinde Kürtlerin kaderinin çizilmeye çalışıldığını, Öcalan'ın sinevizyondaki konuşmasında gereken mesajların bulunduğunu söyledi.
Ana dilde eğitimi devletten talep etmenin ötesinde hareket edilmesini de isteyen Selahattin Demirtaş, "Gençlik okullar açmalı ders kitapları basmalıdır. Kürtçenin her lehçesi eğitim dili haline gelmeli. Gençlik yerinden yönetimin aktörü olmalıdır. Mazlum Doğan (PKK kurucularından) 24 yaşında Amed (Diyarbakır) zindanında tarih yazmıştır" diye konuştu.
Apo'ya özgürlük müzakerinin ilk gündemi
Selahattin Demirtaş, Kürdistan'ın küllerinden yeniden doğacağını iddia ederek, "Başkan Apo yakın zamanda halkın özgürlük talepleri doğrultusunda özgürleşecektir. Rehine muamelesi yaparak müzakere sürdürülemez. Önümüzdeki dönem müzakerenin en önemli başlıklarından biri de Apo'ya özgürlük olacaktır. Başkan özgür olmadan bu sürecin yürüme şansı yoktur" dedi. Bu sırada salonun dışındaki direkte asılı bulunan Türk bayrağı bir grup tarafından indirildi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive