Taraftar katilleri, AKP'lilerle kol kola


Denizlispor'un Yeşil Cephe adlı taraftar grubunun lideri Fatih Eroğlu'nu öldüren katil zanlılarının, Tayyip Erdoğan'ın koruma müdürüyken Denizli'ye atanan İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile yakın ilişkileri ortaya çıktı
Denizlispor'un Yeşil Cephe adlı taraftar grubunun lideri Fatih Eroğlu'nu öldüren katil zanlılarının, AKP yöneticileri ve Tayyip Erdoğan'ın koruma müdürüyken Denizli'ye atanan İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile yakın ilişkileri olduğu ortaya çıktı. Aydınlık, cinayeti işleyen 57 Gençlik Taraftar Derneği Başkanı İrfan Sancar'ın Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AKP'li Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve AKP İl Başkan Yardımcısı Taner Atilla ile çekilmiş fotoğraflarına ulaştı. Aydınlık'a konuşan kaynaklar, Zeki Bulut'un cinayetin ardından yerel basını baskı altına aldığını ve katil zanlılarını himaye ettiğini söyledi.
'Rant' kavgası
Denizlispor'un üç ayrı taraftar grubu bulunuyor. Aydınlık'ın edindiği bilgiye göre, Yeşil Cephe grubu kurulana dek, en büyük taraftar grubu olan 57 Gençlik bütün bilet piyasasını elinde bulunduruyor, bu yolla ciddi rant elde ediyordu. Yeşil Cephe "Ranta geçit vermeyeceğiz" "Tribünlere barış getireceğiz" sloganıyla kuruldu ve kısa sürede Denizlispor'un en kitlesel taraftar grubu haline geldi. Bunun üzerine Yeşil Cephe, 57 Gençlik Taraftar Derneği'nden "Kimseyi ekmeğimizle oynatmayız, sizi barındırmayacağız" şeklinde tehditler almaya başladı.
İki grup arasındaki gerginlik, 30 Kasım akşamı kavgaya dönüştü. Kütahya'da oynanan maçın ardından iki grup arasında tartışma çıktı ve bir Yeşil Cephe üyesi tartaklandı. Akşam, 57 Gençlik Derneği'nin binasına, konuşup sorunu çözmek için giden Yeşil Cephe lideri Fatih Eroğlu, pompalı tüfekle vurularak öldürüldü ve 14 kişi de yaralandı. Cinayeti işleyen 57 Gençlik lideri İrfan Sancar ve beraberindeki 6 kişi tutuklandı.
Belediye olanakları 57 Gençlik'in hizmetinde
Aydınlık, cinayeti işleyen İrfan Sancar hakkında önemli bilgilere ulaştı. Sancar'ın oğlunun sünnet düğününe AKP il yöneticileri ile birlikte katılan AKP'li Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın belediyenin imkanları ile 57 Gençlik'e bedava otobüs ve maç bileti sağladığı, grubun bu biletleri satarak gelir yarattığı biliniyor.
İrfan Sancar 2009 yılından bu yana işsiz. Yeşil kart sahibi ve Valilikten yardım alıyor. Ancak kendine ait son model bir arabayla dolaşıyor. Sancar'ı tanıyanlar, devletin imkanlarından yararlandığı halde, aslında hiçbir maddi sıkıntısı olmadığını anlatıyor.
'Ancak Zeki Bulut'a teslim oluruz'
Cinayeti işleyen İrfan Sancar'ın yakınen görüştüğü bir diğer isim Tayyip Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut. Aydınlık'a konuşan Yeşil Cephe yöneticilerinden Sertan Atasefa'nın anlattıkları çarpıcı: "Fatih arkadaşımız yerde yaralı yatarken başına toplanarak gelen ambulansın yaralıyı almasına izin vermediler. Yaralıyı ancak İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut gelirse veririz dediler. Ve bizi buradan ancak Zeki Bulut alır dediler. Bu güvenlerinin nedeni nedir?"
Taraftara ve basına baskı
Aydınlık'ın farklı kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Zeki Bulut cinayetten 2 gün sonra Yeşil Cephe üyelerini ayrı ayrı yanına çağırarak, meseleyi kurcalamamaları, susmaları için telkinde bulundu. Bulut'un Yeşil Cephe üyelerinin yerel gazetecilere röportaj verdiğinden de anında haberdar olduğu ve haberlerin yayımlanmaması için gazete ve televizyon yönetimlerine baskı uyguladığı belirtildi.
Kulüp yönetiminden kıyak
Öte yandan Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy'un, yasalara aykırı olmasına rağmen kulüp binası içindeki bir bölümü 57 Gençlik Derneği'ne tahsis ettiği ve bu merkezin lüks mobilyalar ile donatıldığı ortaya çıktı. Cinayetin ardından bina boşaltıldı.
Ayrıca, zanlıların ilk alınan ifadelerine müdafii olarak Denizlispor yöneticileri Av. Anıl Aba ve Av. Hamdi Işıklı katıldı. Denizli halkının "Katilleri kulüp mü savunacak?" şeklindeki eleştirileri üzerine, Denizlispor yöneticisi avukatlar davadan çekildi.
Öldüren Rabiacı öldürülen direnişçi
Lideri öldürülen Yeşil Cephe taraftarları, Haziran ayaklanmasına ve 29 Ekim'de Denizli'de yapılan yürüyüşe 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganlarıyla kitlesel katılım gösterdi. Fatih Eroğlu'nu öldüren 57 Gençlik lideri İrfan Sancar'ın, Haziran ayaklanması sırasında eylemleri polisin yanında takip ettiği ve tanıdığı isimleri polise bildirdiği belirtildi. Haziran ayaklanmasına katılan 4 Yeşil Cephe üyesi hakkında böylece soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Öte yandan Eylül ayında Balıkesir'de oyanan maçta, 57 Gençlik taraftarları tribünlerde Rabia işareti yapmış, Mursi'yi destekleyen sloganlar atmışlardı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive