AKP’nin geleceğini burası belirleyecek


ABD Merkez Bankası Federal Reserve (Fed)’in 17- 18 Aralık tarihlerinde yapacağı para politikası toplantısında parasal sıkılaştırma konusu gündemde olacak.


The Wall Street Journol’daJonHılsenrath’ın haberine göre, Fed’in yapacağı toplantı altın fiyatları için de kritik olacak. Fed yetkilileri"karartma" dönemine girerek, para politikası hakkında demeç vermeyi bırakacak ve para politikası toplantısı hakkında perde arkasında yapacakları müzakerelere odaklanacak. Bazı üyeler enflasyonun çok düşük seyretmesi dolayısıyla endişelerini dile getirecek, enflasyonun yüzde 2'lik hedefe yaklaşana kadar faiz artırımına gidilmeyecek.Son aylarda bazı olumlu ekonomik verilerin, Fed'in desteği olmadan getirilerin devam edebileceği konusundaki şüpheler borsada satışa neden oldu.
The Wall Street Journol’daFercan Yalınkılıç’ın haberinde ise, uzmanların görüşüne göre Fed'den parasal sıkılaştırma gelmesi durumunda altın fiyatlarında geçen haftalarda yaşanan düşüşün sertleşebileceği vurgulandı. Vakıfbank'ın gönderdiği araştırma notunda ABD'de istihdam piyasasına dair geçen hafta güçlü gelen verinin ardından, aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımı programının azaltılacağı beklentisi güçlendi. "Bu doğrultuda Aralık ayında yapılacak olan Fed Açık Piyasa Komite (FOMC) toplantısı oldukça önem arz ediyor" denen araştırma notunda, ons fiyatında 1220 dolar seviyesinin önemli bir destek olduğu belirtildi.
GregRobb’unFed ile ilgili makalesinde de şu ifadeler yer aldı:
“Ekonomistler, Fed'in Eylül ayı toplantısından önce hedeflerini net bir şekilde açıklama konusunda başarısız olduğunda hemfikir. Birçok ekonomist, Fed'in Eylül ayında parasal çıkışı başlatacağını düşünmüş ancak merkez bankasının tahvil alım miktarında değişiklik yapmaması ile şaşkınlığa uğramıştı”.
Makalede, Washington'daki bütçe müzakerelerini de dikkatle izleneceği belirtildi ve “Noel tatilinden önce uzlaşmaya varılabileceğine dair haberler var. Ekonomistlere göre siyasi belirsizliğin ortadan kalkması durumunda Fed parasal çıkışa biraz daha yaklaşabilir” denildi.
Odatv.com

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive