Camiye postalıyla giren Coni'leri eleştirmediniz

CHP Milletvekili Muharrem İnce, AKP'li Bekir Bozdağ'ın Haziran Ayaklanması'na katılan direnişçiler için kullandığı "Orada (camide) sarhoş dolaşan, orada birbirlerini kadınlı erkekli öpen yapılarla..." sözlerine yanıt verdi. İnce, "İncirlik'te, Irak'taki Amerikan askerlerinin postalla girmesini, lay lay lom yapmasını eleştiremiyorsunuz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Haziran Ayaklanması'ndaki direnişçileri kastederek yaptığı çirkin suçlamalara CHP'li Muharrem İnce'den karşılık geldi.
ABD'ye ses çıkmadı
İnce, "Bira kutularını, sigara izmaritlerini oraya (cami) koyan, atan, orada sarhoş dolaşan, orada birbirlerini kadınlı erkekli öpen yapılarla...Bu camiye, mabede, bu milletin değerlerine saygısızlıktır" şeklinde konuşan Bozdoğ'a, Irak savaşını hatırlatarak şöyle yanıt verdi: "Dışarda gaz bombaları atılırken, TOMA'lar varken, su püskürtülürken, insanlar kadınlı erkekli, başları açık, kapalı kıyafeti olmayabilir, ama can havliyle girmiştir. O hallerde buraya bir Hıristiyan da bir Musevi de sığınabilir, ayakkabıyla da sığınabilir. Siz bu ülkenin gençlerinin can havliyle yaptığı bir şeyi eleştiriyorsunuz, ama İncirlik'teki Irak'taki Amerikan askerlerinin postalla girmesini, lay lay lom yapmasını eleştiremiyorsunuz."

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive