Bakanlara rüşvet kamera kaydında


Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'ın Rıza Zerrab'tan toplam 133 milyon TL rüşvet aldıklarına dair kamera kayıtlarının soruşturma dosyasına girdiği iddia edildi
İstanbul'da yürütülen ve 3 bakan oğlunun da aralarında bulunduğu 37 kişi yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Ancak soruşturmanın AKP'li bakanlara uzandığı öğrenildi. Bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'ın iş adamı Rıza Zerrab'tan toplam 133 milyon TL rüşvet aldıklarına dair kamera kayıtlarının soruşturma dosyasına girdiği iddia edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla' ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün çeşitli adreslere operasyonlar yapıldı. Aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, bazı danışmanlar, iş adamları Rıza Zerrab ve Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.
Bakanlarla ilgili fezleke hazırlanabilir
Kara para aklama, rüşvet ve altın kaçakçılığı suçlamalarının yer aldığı soruşturma dosyasında AKP'li bakanlar Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ın isimlerinin geçtiği belirtildi. Bakanlarla ilgili incelemelerin tamamlanmasının ardından soruşturma izni alınabilmesi için fezleke hazırlanarak TBMM'ye gönderileceği bildirildi. Soruşturma kapsamında, Rıza Zerrab'ın sahte belgeler ve hayali ihracat gibi yöntemlerle şüpheli para transferi yaptığı ve bu işlemleri rahat yürütebilmek için de Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, AB Bakanı Egemen Bağış ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'a rüşvet verdiği öne sürüldü. İddialara göre; Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan ile Muammer Güler'in oğlu Barış Güler bu rüşvet trafiğinde etkin rol oynadı.
137 milyon tl rüşvet
Rüşvet trafiğinin hem teknik hem fiziki takiple görüntülenerek soruşturma dosyasına konulduğu iddia edildi. Rıza Zerrab'ın üç Bakan ve Halkbank'ın Genel Müdürüne verdiği iddia edilen toplam rüşvet miktarının yaklaşık 137 milyon TL olduğu ileri sürüldü. Zafer Çağlayan'ın 110 milyon TL, Muammer Güler'in 20 milyon TL ve Egemen Bağış'ın 3 milyon TL rüşvet aldığı iddia edildi.
Rant dosyası
Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu üzerinden de rüşvet verilerek ve bakanlığın yetkileri kullanılarak imar usulsüzlükleri yapıldığı ileri sürüldü. Dosyada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev alanına giren TOKİ ve inşaat sektöründeki rüşvet, haksız kazanç, imar usulsüzlükleri ve rant yolsuzlukları şeklindeki suçlar tespit edildi. Vatandaşların başvurularına rağmen Belediyelerce imara açılmayan pek çok arazinin Abdullah Oğuz Bayraktar'ın girişimleri sonucu Bayraktar'la irtibatlı olan büyük şirketlere peşkeş çekildiği iddia edildi. Usulsüz imar izinleri karşılığında inşaat firmalarınca Abdullah Oğuz Bayraktar'a gönderilen rüşvet paraları teknik takibe altınarak kamera kayıtlarıyla delillendirildiği ifade edildi.
Marmaray talanı
Fatih Belediyesi'nin SİT alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açılması, Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni verilmesi de suçlamalar arasında.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive