Operasyon sonrası Erdoğan'dan Gülen'e sert mesaj: Parti kur karşıma öyle çık!


'İstanbul merkezli, Ankara hedefli' yolsuzluk operasyonu sonrası Konya'da konuşan Tayyip Erdoğan, üstü kapalı sözlerle Gülencilere "hodri meydan" dedi. Erdoğan "kimin bir hesabı varsa seçimde karşımıza çıksın" diye konuştu.
Konya'da, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, aynı günün sabahı düzenlenen operasyonlara ilişkin üstü örtülü ancak çok sert mesajlar verdi. Konuşmasına, bütün zor dönemlerde Konyalıların kendilerine sahip çıktığını vurgulayarak başlayan Erdoğan "Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe Allah'ın izniyle geri adım atmayacağız. Kardeşlerim, istedikleri kadar çirkin yollara tevessül etsinler. İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler buradan, Konya'dan bir kez daha tekrar ediyorum, Türkiye'de artık söz milletindir, karar milletindir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye, bu millete istikamet çizemezler" dedi.
Gel, sandıkta hesaplaşalım...
Kendilerini hedef alan odakların, Türkiye'nin ayarlarını değiştirmeye güçlerinin yetmeyeceğini belirten Erdoğan,"Üzerinde operasyon yapılacak, üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değiliz" diye konuştu. Başbakan açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart'ta seçim var, o seçime girsinler hesabı orada milletle görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz, göz yummayız. Saldırı ve tuzaklarla millete diz çöktürülemez." Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, operasyonlarla ilgili soruya, "Adli süreç neticelenmeden bir şey söylemem doğru olmaz"sözleriyle cevap verdi. Erdoğan, Hakan Şükür'ün istifası ile ilgili olarak da, "böyle bir şeyi beklediğimi söylemem yanlış olur. Doğrusu kendisine de yakıştıramadım. Her söz sahibinindir. Bu süreç içinde parti genel başkanının takındığı tavır ortadadır. Böyle bir genel başkana karşı bu tür açıklamaları yadırgadım" diye konuştu.
Erdoğan, "Üzüldünüz mü?" şeklindeki soruyu da, "Niye üzüleyim. Şimdi gönül şunu arzu eder. Bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa o parti ile beraber hareket eder. Ayrılıyorsa da, dürüstse milletvekilliğinden de ayrılır. Olması gereken budur" şeklinde yanıtladı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive