Yeni operasyon geliyor


Türkiye'yi sarsan operasyon dalgasına bir yenisi ekleniyor.


Basına yansıyanlara göre; Savcılık aralarında çok ünlü isimlerin de olduğu listeyi İstanbul Emniyeti'ne gönderdi. Ancak Emniyet'in nasıl hareket edeceği merak konusu. Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. Ancak Emniyet, Arıbaş'ı ifadeye göndermemişti.
Gazeteci Ercan Gün, Twitter hesabından; 2. dalga soruşturmasını savcı Muammer Aktaş'ın yürüttüğünü ve gözaltı için 30 kişilik bir liste verildiğinin iddia edildiğini söyledi. Gün, "2. dalganın gözaltı talimatının başsavcı tarafından İstanbul polisine iletildiğini doğruladım. Kesin bir dille ikinci dalga operasyon başladı" dedi.
Gün, "Bu yeni dalga ikinci değil...Yeni bir soruşturma olduğu belirtiliyor..Yani yeni bir soruşturma ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.
Ercan Gün, "Orhan Cemal Kalyoncu, Süleyman Karaman Adem Baştürk, Latif Topbaş, Abdullah Tivinikli, Cengiz Aktürk"ün listede olduğunun iddia edildiğini söyledi.
Karapara ve yolsuzluk soruşturmasında listede bakanlar, çok sayıda milletvekili ve ünlü kişinin olduğu söyleniyor.
Vatan gazetesi muhabiri Damla Güler, Twitter hesabından İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı ile görüştüğünü ve Çolakkadı'nın böyle bir operasyonun olmadığını söylediğini belirtti.
BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yürütülen bir soruşturma veya operasyon yok" denildi.


Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=akpye-ikinci-buyuk-operasyon-geliyor-2512131200

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive