Erdoğan geldi OHAL ilan edildi! Antalya'da neler yaşandı


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Antalya ziyareti öncesi kentte sıkıyönetim ilan edildi. Erdoğan kente gelmeden önce TGB'lilere yapılan gözaltılar gençlerin protestolarını engelleyemedi
Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya gelişiyle başlayan sıkı yönetim devam ediyor. Erdoğan'ın dün Antalya'nın merkez Kepez ilçesinde yapacağı açılış öncesi Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyesi 26 kişi gözaltına alındı.
TGB üyesi gençler, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, hazırladıkları ilginç pankartlarla protesto etti. 'Halk unvanı değil cesareti sever TGB', 'O değil de gönderdiğin polislere yazık!' yazılı pankartlarının sallandırıldığı protestoda yaklaşık 20 TGB'li "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Tayyip İstifa", "Atatürk Gençliği Görev Başında" sloganları eşliğinde caddeye indi. Sıkıyönetim talimatını uygulayan polisler, slogan atarak caddede yürümek isteyen TGB'lileri engelledi.
Miting aracı gözaltı aracına dönüştü
Ardından ters istikamete dönerek marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen TGB'lileri bu kez de çevik kuvvet ekipleri abluka altına aldı. Ablukada da protestolarını sürdüren gençler, daha sonra oturma eylemine başladı. Polis, bunun üzerine TGB üyelerine sert bir şekilde saldırdı. Ağızları kapatılarak gözaltına alınan 26 TGB üyesi, Ulaştırma-14 yazılı bir tur otobüsüne bindirildiler. Başbakan Erdoğan'ın mitinglerine katılımcı taşıyan özel bir tur şirketine ait otobüslerin bu kez TGB'lileri gözaltına almak ve polis ekiplerini taşımak için kullanıldığı görüldü. Gözaltına alınan gençlerin Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğü öğrenildi. Alınan bilgiye göre, polisin sert müdahalesinin ardından bir TGB'linin parmağı kırıldı. Gözaltına alınan TGB'liler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.
İP'nin pankartından korktular
TGB'lilere yönelik gözaltı ve saldırıların devam ettiği sıralarda, İşçi Partisi Kepez İlçe Örgütü de Erdoğan'ı ilçe binasından sarkıttığı "Cumhuriyet'i yıkanları yıkacağız.İşçi Partisi" yazılı pankartla karşıladı. Tayyip Erdoğan'ın açılışın yapıldığı alana giderken pankartı görmesinden korkan AKP'li Kepez Belediyesi binanın önüne kendi dev pankartlarını çekti. Belediyenin pankartları, Erdoğan'ın araç konvoyunun caddeden geçişinin ardından kaldırıldı.
AKP'nin adayı Türel
Antalya'da ANFAS EXPO Fuar Alanı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya adayı olarak Menderes Türel'i gösterdiklerini açıkladı.
Erdoğan Antalya'daki konuşmasında "Öcalanlı açılım"ın ülkeye son bir yıldaki yansımalarından bahsetti. CHP ve MHP'yi bu konuda kara propaganda yapmakla suçlayan Başbakan, Antalya'ya son 1 yılda yeni şehitlerin gelmediğini savundu. "Antalya'da anneler, babalar, turizmciler, çiftçi huzurlu" diyen Erdoğan köyleri mahalleye çeviren ve belediyelere bağlayan "bütünşehir" uygulamasını överek büyükşehirlerin artık tüm ilçe ve köylere hizmet götüreceğini söyledi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'i açıkladı.
Devrim Dönmez

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive