Ramazan Akyürek'in sicilindeki not: Fethullahçı dikkat edilmeli


Türkiye, Ramazan Akyürek ismini Danıştay suikastı ve Hrant Dink cinayetinden sonra sıkça duymaya başladı. Akyürek, Trabzon'da Emniyet Müdürü, bundan sonra da Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı yaptı. Olaya karışan Ogün Samast, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in Trabzon'da yolları Akyürek'le kesişiyordu. Tuncel ve Hayal, Akyürek'in operasyon ekibinden isimlerdi. Bu ilişki özellikle Dink cinayetinden sonra bağlantılar ve olaylarla ortalığa saçıldı.
Danıştay Cinayeti
Şemdinli tertibinden sonra Ankara'da 17 Mayıs 2006 günü Danıştay binasına yapılan silahlı saldırıda Danıştay üyesi Mustafa Özbilgin şehit edildi. Bu tertipten sonra da 19 Ocak 2007 günü tertibe yeni bir halka olarak Agos gazetesi sahibi Hrant Dink suikastı eklendi. Tertiplere 18 Nisan 2007 günü de Malatya'da Zirve Yayınevi'ne yapılan baskın eklendi. Zincir tertiplerin perde arkasını kamuoyuna açıklayan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, özellikle 'Fethullah sicilli' Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'e işaret ederek tertibin arkasındaki gücün önemli halkası olduğunu ileri sürdü.
SİCİLİNE DÜŞEN "FETHULLAHÇI" NOTUNUN BELGESİ İÇİN TIKLAYIN!
Perinçek'in açıklamaları
İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek, 19 Ocak 2007 günü işlenin cinayet sonrası yaptığı açıklamalarda, saldırıya karışan kişilerin, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in, Trabzon Emniyet Müdürü iken 'istihbarat haber elemanları' olarak kullandığı kişiler olduğunu belirtti. Ayrıca suikastta 'üçüncü bir tetikçi'nin daha bulunduğu, Dink'i olay yerine getiren 'telefon'u da açıkladı.
Bütün yollar Akyürek'e çıkıyor
Dink cinayetinde ismi geçen Erhan Tuncel'in, zamanın Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in, 1,5 yıl görev yaptığı Trabzon Emniyet Müdürülüğü sırasında 'haber elemanı' olduğu iddia edildi. Yasin Hayal, olaydan sonraki ikinci ifadesinde, Erhan Tuncel'in, Dink cinayeti için kendisini azmettirdiğini belirtti.
Vali Bey'in sicile düştüğü not
Dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır, Akyürek'in siciline şu önemli notu düşer: "Emniyet'teki hizipleşme içinde irticai akımlara (Fethullah) yakındır. Dikkat edilmelidir."
Trabzon'daki olaylar zinciri
Akyürek'in görev yaptığı 2004-2006 tarihleri arasında Trabzon'da şu önemli olaylar olur: McDonalds'a bomba atılması, TAYAD'lılara linç girişimi, Rahip Santoro'nun öldürülmesi, Trabzonsporlu Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in saldırıya uğraması. 24 Ekim 2004 günü McDonalds'ın önüne bombayı koyan ve gözcülük yaptığını söyleyen kişi ise Erhan Tuncel! Aynı olaydan dolayı 10 ay hapis cezası alan da Dink cinayetinde ismi geçen Yasin Hayal. Bu olayların olduğu yerin Emniyet Müdürü Akyürek ise 8 Mayıs 2006 günü yükseltilerek Emniyet İstihbarat'ın başına getiriliyor.
BBP ve Alperen bağı
F tipi çetenin önemli bir özelliği de Cemaat desteğiyle Muhsin Yazıcıoğlu'na kurdurulan Büyük Birlik Partisi (BBP)'yle olan bağlantısı. Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast, Alperen Ocakları müdavimlerinden. McDonalds bombacısı, Rahip Santaro cinayetinde rolü bulunan ve Dink cinayetinde azmettirici olduğu saptanan Yasin Hayal ise BBP üyesi ve Trabzon Alperen Ocakları'nın en etkin isimlerinden.
Abi'ler dayanışması
Erhan Tuncel, Akyürek'le o kadar samimi ki ona 'Ramazan abi' diyor. 'Abi' zinciri ise şöyle işliyor: Ogün Samast'ın 'abi'si Yasin Hayal. Hayal'in 'abi'si Erhan Tuncel. Tuncel'in 'abi'si Ramazan Akyürek. Akyürek'in 'abi'si ise Fethullah Gülen! Bu zincir birçok olayda olduğu gibi Dink cinayetinde de hep korundu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive