Akşam gazetesi ve Skytürk’ün satışında büyük şok!



Özelleştirme ihalelerinin gözdesi üç şirket Cengiz - Limak - Kolin, Türk Medya Grubu ile ilgili satın alma yolundaki girişiminden vazgeçti.Cengiz – Limak – Kolin’den yapılan açıklamada, “Türkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetiminde bulunan Türk Medya Grubu (Akşam Gazetesi, SkyTürk360, radyo ve dergiler) ile ilgili satın alma yolundaki girişimimizden vazgeçmiş bulunmaktayız” denildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından 24 Mayıs’ta el konulan Çukurova Holding şirketlerinden Akşam Gazetesi ve SKY 360 televizyonu ve Alem FM’i Kolin-Limak-Cengiz ortaklığına ihalesiz olarak satılmıştı.
Cengiz-Limak-Kolin ortaklığının 19 Temmuz’da 60 milyon dolara medya grubunu satın alacağı açıklanmıştı.
NİHAT ÖZDEMİR “KENDİ REKLAMIMIZI YAPACAĞIZ” DEMİŞTİ
Yaklaşık 50 milyar dolarlık ortaklığa imza atan Kolin ve Cengiz Holding ile birlikte medya sektörüne neden girdikleri sorusu üzerine ise Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir geçtiğimiz günlerde medyaya yatırım yapma gerekçelerini şöyle açıklamıştı:
“Üç ortak enerji dağıtımında önemli paya sahibiz. 9.6 milyon abonemiz var. Bu sayı ile Avrupa’da ilk ona gireriz. Aynı zamanda enerji üretiminde de varız. Gaz, kömür, hidrolik kaynaklı enerji üretiyoruz. Hepimiz turizmciyiz, toplam yatak sayımız 10 bin civarında. Çimentoda, madende  varız.  Medya gücünü de arkamızda hissetmek istedik. Bu güce ihtiyaç duyduk. Çalıştığımız alanlarda hepimizin reklam ihtiyacı var. Enerji, çimento, turizm pazarlamasına ihtiyacımız var. Şimdi kendi medyamızda kendi reklamımızı yapabileceğiz.”
Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’den de kendilerine böyle bir teklif gelince olumlu yaklaşıp ortaklığı kabul ettiklerini söylemişti.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive