Polis şiddetine beyaz direniş

ANKARALILAR ‘HALKA UYGULADIĞINIZ ŞİDDETİ DURDURUN’ DEDİ 

Başkent Dayanışması bileşenleri AKP’nin tüm yurda yaydığı polis şiddetine karşı ‘beyaz eylem’ yaptı. Direniş şehitlerinin isimlerinin yazdığı tişörtler giyen yurttaşlar renkli bir eylemle tepki verdi
Başkent Dayanışması, “Haziran Direnişi” ile başlayan halk eylemlerine yönelik sürdürülen polis şiddetini beyaz giyerek protesto etti. Üzerlerine “direniş şehitlerinin” isimlerinin ve yaşlarının yazılı olduğu beyaz tişörtler giyen Başkent Dayanışması bileşenleri, Ethem Sarısülük’ün öldürüldüğü Güvenpark’ta yere barış simgesini çizdiler. Geçtiğimiz hafta Hatay’da eylemlerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın isminin yazılı olduğu tişört giymiş bir kişi barış halkasının içerisinde duvarı aşmaya çalışarak bir gösteri sundu. Gösterinin ardından “Bu şiddeti durdurun” yazılı bir pankart açıldı.
‘Suçlular kahraman yapıldı’
Eylemde konuşan Başkent Dayanışması Sözcüsü Tezcan Candan Karakuş, “Gezi direnişi ile birlikte topluma yönelik polis şiddeti arttı. Sıkılan biber gazlarına, plastik mermilere, 6 kişinin ölümüne, 11 kişinin gözünün çıkmasına, binlerce kişinin yaralandı. Bu halada devam ediyor. Tüm bunlara rağmen suçlular bulunmuyor, hatta kahraman ilan ediliyor. Adaletsizlik her yanı kaplıyor. Adalet herkese gerekli. Adaletsizliğe ve baskıya karşı tepkisini gösteren halka yönelik kullanılan şiddetin durdurun” diye konuştu.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/25214-polis-siddetine-beyaz-direnis.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive