Bağımsız bilirkişi Ethem cinayetinde polisi işaret etti: Meşru müdafaa yok

Almanya Belgesel Yönetmenliği Profesörü Dr. Klaus Stanjek, Ethem Sarısülük'ün polis kurşunuyla hayatını kaybettiği görüntüler için "Meşru müdafa yok" dedi.

Ankara'daki Gezi eylemlerinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ailesinin avukatı Kazım Bayraktar'dan alınan bilgiye göre Almanya'daki Televizyon ve Film Yüksekokulu'na yapılan başvuruda, Yüksekokul'un görevlendirdiği Belgesel Yönetmenliği Profesörü Dr. Klaus Stanjek, incelemeleri sonunda raporunda şu saptamalara yer verdi:
"Güvenlik kameraları olay yerinden uzaklaştı, teleobjektif yanılsamaları vardı, polis yerde yatan göstericiye doğru koştu, silahını çekti, göstericiler isabetsiz taşlar attılar, polis yerdeki şahsa tekme attı, sonra silahın emniyetini açtı, iki kez havaya ateş etti, üçüncü atışta silahın namlusunu yere paralel hale getirdi ve bu atışta Ethem Sarısülük'ü başından vurdu, üçüncü atıştan sonra kaçmak için döndü, göstericilerin attıkları taşlardan sadece biri polisin kaskına isabet etti."
Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Psikiyatri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu da incelemeleri sonucunda şunlar tespit etti:
Saldırganca bir davranış
"Sanığın, taş atan göstericilere karşı kalkanlarıyla kendilerini savunan polis arkadaşlarından kendi inisiyatifiyle ayrılarak, göstericilere doğru öfkeyle yöneldiği ve ateş açıp uzaklaşırken de, en fazla on adımda yine arkadaşlarının arasına, kendisini görece güvenli hissedebileceği bir yere ulaştığı görülmektedir. Ekibindeki diğer polis arkadaşlarından farklı bir davranış göstererek, ön sıralarda taş atan bir göstericiye doğru öfkeyle atılması ve tekme savurması, profesyonelliğiyle hiç uyuşmayan, saldırganca ve nesnel bir gerekçeye dayandırılamayacak gereksiz bir davranıştır...

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/25272-bagimsz-bilirkisi-ethem-cinayetinde-polisi-isaret-etti.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive