Öğrenciler AKP'yi ve cemaati kovdu!



ODTÜ'de cemaat AK Gençliğin çalışması öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrencileri fişeyen cemaatin, yurt reklamlarıyla öğrenci avına çıkması engellendi.

Cemaat ve AKP'nin gençlik yapılanması AK Gençlik'in ODTÜ'deki öğrencileri fişlerek yürüttüğü çalışmanın ortaya çıkmasının ardından, kampüste kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere yönelik stand açmak isteyen AK Gençlik üyeleri üniversiteden kovuldu.
Olay önceki gün ODTÜ’de üniversiteyi kazanan öğrencilerin kayıt yaptırdığı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. AK Gençlik'in burada masa açmaya çalışması üzerine öğrenciler ve AKP'liler arasında tartışma yaşandı.Yoksul öğrencilere ucuz yurt teklifiyle yaklaşan AKP'nin yurt propagandası yapması öğrencilerin tepkisine neden oldu.
AK Gençlik'e izin yok
ODTÜ'de topluluk çalışması yürüten öğrenciler, yurt propagandası yapan AK Gençlik üyelerine önce yerleşkede ne ardıklarını sordu. Üniversite öğrencisi olmadıklarından şüphelenilen kişilerden kimlik gösterilmesi istendi. Buna yanaşmayan AKP'lilerin dışarı çıkmasını isteyen ODTÜ öğrencileri ODTÜ gibi bir üniversitede cemaatin çalışmasına izin vermeyeceklerini belirttiler. 'Burada cemaat var'dövizleri taşıyan öğrencilerin cemaat çalışmasını ifşa etmesi üzerine AKP'liler kampüsten uzaklaşmak zorunda kaldı.
'ODTÜ'de çalışma yaptırmayacağız'
Olaya tanık olan FKF ODTÜ temsilcisi Ercan Bölükbaşı Aydınlık'a şu açıklamada bulundu:
“Yaşanan bu olay aydınlanmanın ve bilimin kalesi olan ODTÜ'de gericiliğin yer tutmaya çalışmasıdır. Burada çalışma yapmak isteyen cemaatçiler yeni kazanan öğrencileri 'buradaki yurtlarda fuhuş yapılıyor”, “Size yurt çıkmayacak nasılsa” şeklindeki çirkin yalanlarıyla kandırmaya çalışıyor. Öğrenci velileri bizim masamıza gelerek bunları söylediler ve şikayette bulundular. Bizler bunun üzerine bu kişileri uyardık ve gitmelerini istedik. Şunu bilsinler ki ağaçlarımızı kesenlerin, sit alanlarımızdan yol geçirenlerin adamlarına ODTÜ'de çalışma yaptırmayacağız.”
ODTÜ’yü karalama kampanyası başlatıldı
ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, başörtülü öğrencilerin ODTÜ yurtlarını, “alkol kullanılıyor, fuhuş yapılıyor” diyerek kötülemesine gösterilen tepkinin, “başörtülü öğrencilere sözlü saldırıda bulunuyorlar” şeklinde çarpıtıldığı ortaya çıktı. Üstelik bu çarpıtmaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan da destek verdi.
Gül, “Eğitim, herkesin temel hakkıdır. Onun için Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birisidir ODTÜ. Bu tip davranışlar hem yakışmaz hem de kimsenin gücü yetmez. Bu şekilde herhangi bir öğrenciye fikrinden, düşüncesinden dolayı baskı yapmayalım” açıklamasını yaptı.
Erdoğan da Peterburg’ta yaptığı açıklamayla, bu çarpıtmaya sahip çıktı. Erdoğan, "Ötekileştirme kavramı moda kavram. Kimlerin kimleri ötekileştirdiği ortada. Türkiye'de sol ötekileştirmiştir. Şu anda da ODTÜ'deki bu zihniyeti çok açık net ortada görüyoruz.Ülkenin evlatlarına karşı ötekileştirme kampanyası yürütülüyor. YÖK gereğini yapacaktır. Biz de gereğini yapacağız. Niçin polisimiz üniversitelerde görev almasını istediğimizi bu olay ispatlamıştır” diye konuştu.
'Yurtlarda fuhuş' yalanı
ODTÜ’de, türbanlı öğrencilerle tartışan İlknur Özcan, anlatılanların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Özcan, ‘cemaat’ öğrencilerinin ODTÜ yurtlarını kötülediklerini vurgulayıp şu görüşleri dile getirdi: “ODTÜ’yü yeni kazanan cemaat üyeleri öğrencilerin ailelerinin telefonlarını bulup ODTÜ yurtları hakkında aslı astarı olmayan şeyler söylüyorlar. Fuhuş, alkol kullanımı ile ilgili yalan söylüyorlar, kötülüyorlar. Onların öğrenci olup olmadıklarını da bilmiyoruz. Çünkü kayıtlarda güvenlik kimlik sorduğunda gösteren olmadı. Olayı çarpıtıyorlar. Biz çevremizden yaptığımız için bir tepki de görmedik. Hatta bazı hocalarımız bizi tebrik etti”

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive