Bir canımızı daha yitirdik



Biber gazı bir can daha aldı. Polisin Kadıköy’deki üç gündür süren yoğun gaz bombalı müdahalesine maruz kalan 35 yaşındaki Serdar Kadakal kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi 

Haziran Direnişi eylemlerinin sonbahar yansımaları sürerken Kadıköy’de yaklaşık 3 gündür gerçekleşen eylemlerde polisin yoğun gaz bombalı müdahalesine maruz kalan 35 yaşındaki kalp yetmezliği nedeniyle kalp pili taşıyan Serdar Kadakal geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Kadıköy Shaft Bar’ın tonmaisteri ve ses mühendisi Kadakal, 3 gündür evi ile iş yerinde sürekli gaz bombasına maruz kalmış ve rahatsızlığını yakın çevresine dile getirmişti. Son olarak Kadıköy’de yaşanan olaylarda direnişe katılamamasına rağmen maruz kaldığı gaz bombaları sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Barın kapısına mektup
Sanatçı Akın Ok, Kadakal’ın çalıştığı barın kapısına bir mektup yapıştırdı. Ok’un mektubu şöyle “Sevgili Serdar Kardeşim. Müzik dünyasına güzel insanlığınla çok şey kattın! Yaşamın gerçek sahnesindeydin. Şimdi sana kıyanlar, seni anlamayanlar, 35 yaşın emeğini duyacaklar. Cerdiğin emek aşkını hep yakamızda taşıyacağız. Hakkını helal et. Yürekli insanlığına selam olsun!”
Şikayetçi olmuştu
Kadakal’ın 3 gündür Kadıköy’ü savaş alanına çeviren gaz bombaları yüzünden şikayette bulunduğu belirtildi. Ailesi de Serdar’ın biber gazından dolayı kalp krizi geçirdiğini söyledi. Kadakal’ın hayatını kaybetmesinin ardından hastanede incelemede bulunan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç şunları söyledi:
“Ailesinin isteği üzerine hastaneye geldim. Kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçtiği için yarın da otopsi incelemesi yapılacak. Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından Kadakal’ın cenazesi bugün saat 13.10’da Sahrayıcedit Böcekli camisinde kılınacak öğle namazı sonrası Paşabahçe Aile Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Sanatçılardan tepki geldi: Bu bir rezalet!
- Nejat Yavaşoğulları: Yetenekli, çalışkan arkadaşımızı yitirdiğimiz için bir müzisyen olarak çok üzgünüm. Böylesine insanları zehirleyen biber gazının fütursuzca, rastgele kullanmalarının karşısındayım. Biber gazının uygulandığı yerde hayat bitiyor. Dükkânlar kapanıyor, maçlar iptal ediliyor. Bu bir rezalet!
‘Geri gelmeyecek bir kayıp’
- Tayfun Çağlar: Müzisyen camiasından biri olarak kendisini uzun yıllardır tanıyorum. Bize çok emeği geçti. Ses konusunda çok uzmandı. Bunlar geri gelmeyecek önemli kayıplar. Artık bu işler bitsin. Hayat bu kadar ucuz değil.
- Zafer Şanlı: Serdar’ın kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğinin haberini aldığımda Diyarbakır’daydım. Serdar’ın çok sayıda sanatçıyla çalışmışlığı vardı. Cem Ağabey (Cem Karaca) dönemlerinde bile Shaft Bar’da çalışıyordu. Shaft Bar’da çalmış olan her müzisyen mutlaka Serdar’ın önünden geçmiştir. Çok iyi kalpli ve çok başarılı bir arkadaşımızdı. Ailesinin, müzik camiamızın, sevenlerininbaşı sağolsun. Işıklar içinde yatsın. n Can Güney: Serdar’la Shaft konserimde tanıştık. Son derece naif, iyi niyetli, saygılı bir arkadaşımızdı. Tanıdığım en iyi tonmaisterlerden biriydi. Allah rahmet eylesin, ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun.
Doğum gününü Gezi’de kutladı
Kadakal 35. yaşını Haziran Direnişi sırasında Gezi Parkı’nda kutladığı ortaya çıktı. Kadakal, 5 Haziran’daki doğum gününün ardından Facebook’ta “Hayatımda geçirdiğim en güzel doğum günüydü” şeklinde bir yazı paylaştı. Kadakal’ın doğum günü mesajı şöyle: “Gözlerim yaşardı ama gazdan. Yağmur çiselemeye başlamadan üzerimize yağmurluklar verildi. Gazı yedik, habele hübele koşarken gözlüğünü çıkardı biri, çıkardım. Korkum yerini neşeye bıraktı. Ne güzel bir insan, ne güzel bir milletmişiz biz... İyi ki burada doğmuşum.”

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive