Abdocan’ı vuran akrep: 31 A 6297

Haziran Direnişi sırasında akepten atılan gaz bombasıyla ölen Abdocan’ı vuran akrebi bulduk. Saat 23.09’da Abdocan’ın bulunduğu sokağa üst üste ateş eden 31 A 6297 plakalı akrep 


Hatay'ın Armutlu Mahallesi'nde gerçekleşen Haziran Direnişi eylemlerinde 3 Haziran günü hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölüm sebebinin polisin attığı gaz fişeği olduğu Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinleşmiş ve bu raporu dün sürmanşetten yayınlamıştık. AYDINLIK, Cömert'e gaz bombasını atan polis akrebini de tespit etti. Gaz bombası, beyaz renkli 31 A 6297 plakalı akrepten atılıyor.
Saat 23.09'da vuruyor
MOBESE görüntülerinde 31 A 6297 plakalı akrep yurttaşlara müdahale etmek için Gündüz Caddesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na doğru geliyor. Akrep, Uğur Mumcu Meydanı'na gelmeden önce Gündüz Caddesi'ne çıkan Yıldız Sokağın başında duruyor. Abdullah Cömert'in de bulunduğu sokağa, saat 23.09'da akrep üzerinden iki defa üst üste ateş ediliyor. Ateş ettikten sonra, akrep olay yerinden hızlıca uzaklaşıyor.
Hastaneye 23.16'da götürülüyor
Görüntülerde akrebin gitmesinden sonra insanlar, Yıldız Sokağının başında toplanmaya başlıyor. Abdullah Cömert'in hastaneye götürüldüğü saat de 31 A 6297 plakalı akrebin Cömert'i vurduğunu kesinleştiriyor. Cömert, Antakya Devlet Hastanesi'nin acil servisine hastane kayıtlarına göre saat 23.16'da getiriliyor.
Görüntüler polisleri yalanlıyor
Görüntüler ve görgü tanıklarının ifadeleri Cömert'in vurulduğu saat 23.09'dan hastaneye götürüldüğü saat 23.16'ya kadar 31 A 6297 plakalı akrep dışında ateş eden herhangi bir polis aracının olmadığını ortaya koyuyor. Dava dosyasında akrep denilen araçlarda gaz fişeği kullanmakla görevli polislerin ifadelerinin tanık sıfatıyla alınması tepkilere neden olmuştu. Tanık sıfatıyla ifade veren polisler, gaz fişeğini 45 derecelik açıyla kontrollü attıklarını söylüyorlar. Ancak MOBESE görüntüleri polisleri yalanlıyor. Abdullah Cömert'i vuran akrepten ve diğer akreplerden gaz fişeği düz açıyla atılıyor.
Zafer Cömert: ‘Erdoğan’a dava açacağız’
Adli Tıp Kurumu raporunun ortaya çıkmasından sonra Aydınlık’a konuşan Abdocan’ın ağabeyi Zafer Cömert, “Savcıları göreve davet ediyorum. Sorumlular hakkında bir an önce gerekeni yapsınlar. ‘Polislere müdahale emrini ben verdim’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da dava açacağız” dedi. Zafer Cömert, Adli Tıp raporunda her şeyin çok net bir biçimde yer aldığını kaydederek, kardeşini vuran polislerin ise derhal yargılanmasını talep etti.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/25966-abdocani-vuran-akrep-31a-6297.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive