AKP yasakladı Türkiye ayakta



Andımız’ın kaldırılmasına karşı Türkiye ayakta. Yurdun dört bir yanında yurttaşlar “Demokratikleşme Paketi” açıklandığından beri sokakta... Kimi Anıtkabir’de yere yatıyor, kimi kalpak takıyor, kimi balon patlatıyor... Eylemin sonunda yapılan ise “bağırarak Andımız’ı okumak”.


Tüm yurtta gün gün eylemler
Paketin açıklandığı günün ertesinde bir grup genç, sıradışı bir eylem gerçekleştirdi. “Ata’ya Şikayet” adını verdikleri eylemde gençler Anıtkabir’in bahçesine yatarak Andımızın kaldırılmasını protesto etti.
Kamu-Sen yurt çapında protesto etti
Türkiye Kamu-Sen de 2 Ekim’de yurt çapında düzenlediği eylemlerle uygulamaya tepki gösterdi. Kamu-Sen üyeleri Ankara’da eski Meclis binası önünde, İstanbul’da valilik önünde, Kırıkkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda, Erzurum’da Valilik binası önünde, Adana’da İnönü Parkı’nda ve Sinop’ta kent meydanında bir araya gelerek hep bir ağızadan Andımız’ı okudular. Ülkü Ocakları da 2 Ekim’de pek çok ilde eylemdeydi. Kocaeli, Tokat, Osmaniye, Karabük ve Çankırı meydanlarında Andımız okundu. MHP 3 Ekim’de Genel Merkez binasına Andımız’ın yazılı olduğu dev afiş astı.
TGB de 4 Ekim’de yurt çapında kitlesel eylemler düzenledi. Liseli TGB’liler okullarında Andımız’ı yüksek sesle okuyunca bazı okul müdürleri öğrencileri disiplin kuruluna göndermekle tehdit etti. Kastomonu’da TGB öncülüğünde düzenlenen eyleme ADD ve Eğitim-İş de katıldı. Antalya’da Eğitim-İş üyeleri Belediye önünde biraraya gelerek “Andımız onurumuzdur” sloganı attı.
Kalpaklı eylem
İzmir’de, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu, kendilerine ‘İzmirli Türkçüler’ adını veren bir grup kalpak takarak Konak Meydanı’nda Andımız’ı okudu. Bursa İnegöl’de de AKP binasına yürüyen bir grup genç bina önüne “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazılı siyah çelenk bıraktı. Isparta TGB, CHP Gençlik Kolları, Kamu-Sen ve Ülkü Ocakları 7 Ekim’de ayrı ayrı düzenledikleri basın açıklamalarıyla uygulamaya tepki gösterdi.
Balıkesir’de 7 Ekim’de Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu ile TGB’nin ortak düzenlediği eyleme öğretim görevlileri de katıldı. Çorum’da Liseli TGB’li, Tekirdağ Çorlu’da da lise öğrencileri Andımız’ın kaldırılmasına tepki gösterdi.
Öğretmenlerin Andımız isyanı
Eğitim-iş Seyhan İlçe temsilcisi Reha ertekin Çukurova Gazteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında “Ulus topluma geçişimizin sembolü olan Andımızın kaldırılması ile ‘Ne mutlu Türküm’ diyenler susturulmaya çalışılmaktadır” dedi. Reha Ertekin konuşmasında, Eğitim-İş olarak Öğrenci andının kaldırılmasına karşı demokratik ve hukuksal mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini vurguladı.
Çorlulu öğrenciler Andımız’ı okumadan derse girmedi
Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi öğrencileri Andımız’ı okumadan derse girmeyi kabul etmedi. Yaklaşık 150 öğrenci AKP’nin yasağına rağmen hep bir ağızdan Andımız’ı coşkuyla okudu, ardından derse girdi. Çorlulu öğrencilerin eyleminden birkaç saat sonra Başbakan Tayyip Erdoğan AKP grubunda konuştu ve Andımız’ın yazarı, Atatürk’ün Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip’i kafatasçılıkla suçladı.
MUĞLA
Fethiye’de TGB’liler önce bir paketten ‘Laiklik düşmanlığı’, ‘Millet düşmanlığı’ yazan balonları çıkarıp, ardından patlattılar.
ANTALYA
AKP’nin paketiyle gelen Andımız yasağına karşı Antalya’da Eğitim-İş üyeleri Belediye önünde toplanarak “Andımız onurumuzdur” sloganı attı.
BALIKESİR
Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi’nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu ile TGB’nin düzenlediği eyleme öğretim görevlileri de katıldı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive