Başbakan istifaların nedenini biliyor, şaşırmış gibi yapıyor!

Tepki için Donanma’dan ayrılan emekli paşa SÖZCÜ’ye konuştu: 


Emekli Oramiral Nusret Güner, “Bazıları televizyona çıkıp timsah gözyaşları döküyor Bunu yapanların acıma duygusu yok. Güçlü Deniz Kuvvetlerimizi bitirdiler” dedi…
De­niz Kuv­vet­le­ri Ko­mu­tan­lı­ğı Kur­may Baş­ka­nı Ko­ra­mi­ral Atil­la Ke­zek ile De­niz Kuv­vet­le­ri­’nin tek­nik iş­le­rin­den so­rum­lu olan ve bu alan­da en et­kin isim­lerin başında gelen Tü­ma­mi­ral Sa­mi Ör­gü­ç’­ün is­ti­fa­la­rı­na Baş­ba­ka­n’­ın şa­şır­ma­sı­na, en çok ko­mu­tan­lar şa­şır­dı! On­lar­dan bi­ri de De­niz Kuv­vet­le­ri Ko­mu­tan­lı­ğı­’na ata­na­cak­ken, De­niz Kuv­vet­le­ri­’nin içi­ne dü­şü­rül­dü­ğü du­ru­ma tep­ki gös­te­rip Do­nan­ma Ko­mu­tan­lı­ğı gö­re­vin­den is­ti­fa eden emek­li Ora­mi­ral Nus­ret Gü­ner… Gü­ner, “Baş­ba­kan is­ti­fa­la­rın ne­de­ni­ni çok iyi bi­li­yor. Bu­na rağ­men şa­şırmış gö­rü­nü­yor­sa ya­zık­lar ol­su­n” de­di. Gü­ner, şun­la­rı söy­le­di:
İs­ti­fa­mı giz­li tut­tum
Do­nan­ma’dan ay­rıl­ma­dan ön­ce ge­rek Yük­sek As­ke­ri Şu­ra top­lan­tı­sın­da, ge­rek­se Baş­ba­kan­’la yap­tı­ğım gö­rüş­mem­de De­niz Kuv­vet­le­ri­’nin içi­ne dü­şü­rül­dü­ğü du­ru­mu ay­rın­tı­lı an­lat­tım. Bun­la­rın dü­zel­til­me­si için bir sü­re bek­le­dim. ‘Balyoz Davası’nda 324 komutan hakkında verilen mahkumiyet kararından sonra değişen bir şey olmadığını görünce istifa ettim. İs­ti­fam­dan kim­se­nin et­ki­len­me­me­si için bun­la­rı son ana ka­dar da giz­li tut­tum.
De­niz Kuv­vet­le­ri per­so­ne­li için ‘dar­be ya­pa­ca­k’, ‘ca­sus’, ‘fu­huş ya­pa­ca­k’, bir yan­dan da ‘şan­taj­cı­’ di­yor­lar. Özel­lik­le şu­nu vur­gu­la­mak is­ti­yo­rum: Suç iş­le­yen ola­bi­lir ve bun­lar ce­za­la­rı­nı çek­tik­ten son­ra yi­ne bi­zim ev­lat­la­rı­mız­dır.
De­niz Kuv­vet­le­ri­’nin 140 as­ke­ri, hü­kü­me­ti de­ğiş­tir­mek için dar­be ya­pa­cak­mış. Hü­kü­met İs­tan­bu­l’­da de­ğil, An­ka­ra­’da. De­niz Kuv­vet­le­ri­’nin elin­de­ki si­lah gü­cü 145 ki­lo­met­re. Bu da De­niz Kuv­vet­le­ri­’nin dar­be ya­pa­ma­ya­ca­ğı­nın en bü­yük ka­nı­tı­dır.
Timsah gözyaşları…
Ba­zı­la­rı te­le­viz­yo­na çı­kıp tim­sah göz­yaş­la­rı dö­kü­yor­. Bu­nu ya­pan­la­rın, hiç­bi­ri­sin­de acı­ma duy­gu­su yok. Dün­ya­nın ilk 10’u­na gi­ren De­niz Kuv­vet­le­ri­mi­zi bi­tir­di­ler. Bir sa­vaş ha­lin­de ne­re­dey­se De­niz Kuv­vet­le­ri­mi­zi yok sa­yıp Ame­ri­ka­’dan do­nan­ma ki­ra­la­ya­cak­lar. De­niz Kuv­vet­le­ri­mi­zi bu du­ru­ma dü­şü­ren so­rum­lu­lar bu­nun he­sa­bı­nı bir gün ka­nun önün­de mut­la­ka ve­re­cektir.
Bu­gün, De­niz Kuv­vet­le­ri­mi­ze vu­ru­lan dar­be­nin sa­de­ce mad­di bo­yu­tu 200 mil­yar do­lar­dan da­ha faz­la­dır. Çün­kü nos­yon­la­rı­mı­zı yi­tir­dik, inan­dı­ğı­mız de­ğer­le­ri kay­bet­tik. Tril­yon­lar­ca li­ra har­ca­sa­nız bi­le bu­nu ko­lay ko­lay ye­ri­ne ge­ti­re­mez­si­niz.
Arkadaşlarımız esir!
Şim­di yet­ki­li­le­rin ağ­zın­dan ‘yar­gı sü­re­ci­’ sö­zü ek­sik ol­mu­yor. Pe­ki yar­gı sü­re­ci di­yor­su­nuz da siz ni­çin HSYK’­nın ya­pı­sı­nı de­ğiş­ti­ri­yor, as­ke­ri yar­gı­yı et­ki­siz kı­lı­yor­su­nuz? Ha­ta­lı ka­rar­la­rı ne­de­niy­le ha­kim ve sav­cı­la­rın taz­mi­nat öde­me­ye mah­kum edi­lin­ce cep­le­rin­den öde­me yap­ma­sı ön­gö­rü­lür­ken apar-to­par ya­sal dü­zen­le­me ya­pı­yor­su­nuz? Tüm bun­la­ra rağ­men hâ­lâ ‘yar­gı sü­re­ci­’ de­mek Türk Mil­le­ti­’ni ge­ri­ze­ka­lı ye­ri­ne koy­mak­tır. Ben 1949 Ce­nev­re Hü­küm­le­ri’­ne gö­re De­niz Kuv­vet­le­ri men­sup­la­rı­nı harp esi­ri ola­rak gö­rü­yo­rum. De­niz Kuv­vet­le­ri­’ne sa­vaş aç­mış­lar, ar­ka­daş­la­rı­mız da şim­di esir.
Yandaş basın gizliyor
Son ola­rak iki ar­ka­da­şı­mı­zın is­ti­fa et­ti­ği ba­sın­da yer al­dı. Ken­di­le­riy­le ko­nuş­ma­dım. An­cak ben ni­çin is­ti­fa et­tim­se, on­lar­ da ay­nı ne­den­ler­den do­la­yı is­ti­fa et­miş­ler­dir. On­lar­ da olan­la­rı gö­rü­yor, bi­li­yor ve ya­şı­yor­lar. Ya­pa­cak bir şey­le­ri kal­ma­yın­ca ta­ri­he kar­şı so­rum­lu­luk­la­rı­nı dü­şü­nüp is­ti­fa et­tik­le­ri­ni sa­nı­yo­rum. De­niz Kuv­vet­le­ri­’nin içi­ne dü­şü­rül­dü­ğü du­ru­mu yandaş basın ver­mi­yor. Eğer, olay­lar ba­sın­da ta­raf­sız ve ba­ğım­sız bir bi­çim­de yer al­mış ol­say­dı hal­kı­mız olup bi­ten­le­re kar­şı tav­rı­nı ko­yar­dı.
Biz de şaşkınız!
Baş­ba­ka­nı­mı­za, ni­çin is­ti­fa ede­ce­ği­mi As­ke­ri Şu­ra top­lan­tı­sın­da da, be­ni ka­bu­lün­de de uzun uzun an­lat­tım. De­niz Kuv­vet­le­ri­mi­zin dü­şü­rül­dü­ğü du­ru­mu ve ne ya­pıl­mak is­ten­di­ği­ni izah et­tim. Baş­ba­kan is­ti­fa­la­rın ne­de­ni­ni çok iyi bi­li­yor. Bu­na rağ­men şa­şır­mış gö­rü­nü­yor­sa ya­zık­lar ol­sun.
De­niz Kuv­vet­le­ri­’n­de is­ti­fa­la­rın ne­den­le­ri ba­zı de­ğer­le­rin kay­bol­ma­sı­dır. Bu­gün is­ti­fa­la­rın ne­den­le­ri çok iyi bi­lin­me­si­ne rağ­men, bun­la­ra şa­şı­rıl­ma­sı da biz­le­ri şa­şır­tı­yor.

http://sozcu.com.tr/2013/gundem/basbakan-istifalarin-nedenini-biliyor-sasirmis-gibi-yapiyor-390486/

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive