Subaylardan komutanlara tepki: Cenazemize gelmeyin!

Mamak Askeri cezaevi'nde kalan denizci subaylar, Yargıtay'ın Balyoz davasında onadığı hapis 6 sayfalık ortak bir açıklama ile eleştirdi. Komutanların karara sessiz kalmasına tepki gösterilen açıklamada "Bu hukuksuzluğu ve haksızlığı görerek istifa eden, bizlerin masumiyetini her ortamda ve her şartta haykıran emekli Donanma Komutanı Nusret Güner'in dışında diğer komutanlarımızın sessiz kalmasını anlayamıyoruz" denildi.


'Atatürk'ün eri olarak doğduk'
Subaylar "Bizlerin acısına dayanamayarak vefat eden aile büyüklerimizin cenaze törenlerine, hasta olan eş, çocuklarımız ile aile büyüklerimizin yanına, sessiz kaldığınız sürece lütfen teselli için gelmeyiniz" çağrısında bulundu.
Rütbelerin sökülmesine ilişkin çıkan haberlere yanıt veren subaylar "Bu davada yargılananlar olarak ülkemizin ve Atatürk'ün bir eri olarak dünyaya geldik. Bizler öldüğümüzde imamın 'er kişi niyetine' diye hakkımızda kılınacak cenaze namazında niyet edeceğinden adımız gibi eminiz.
Acaba kendilerinin cenazesinde imam nasıl bir niyetle namazlarını kıldıracak onu da çok merak etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/26414-subaylardan-komutanlara-tepki-cenazemize-gelmeyin.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive