Genelkurmay Başkanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanı'na balyoz gibi bayram tebriği



Hasdal'da Balyoz tertibiyle hükümlü komutanlar, 'TCG Hasdal Balyoz Esirleri' imzasıyla Genelkurmay ve Deniz Kuvvetleri Komutanı'na 'bayram tebriği' yolladı. Tebrik mesajında, 'Hayırlı seyirler' dilendi


Hasdal Askeri Cezaevi'ndeki subaylar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na bayram tebriği yolladı. Yargıtay tarafından cezaları onanan subaylar, Genelkurmay Başkanı Özel'e 'TSK'da söz namustur. İki yıl önce Hasdal duvarlarına kazınan sözünüzün arkasında durun' diyerek "Hayırlı" günler diledi.
Subaylar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu'nun "Hukuk süreci tamamlanmadı, çok güzel şeyler olacak" sözlerine atıfta bulunarak "Hayırlı Seyirler" diledi. Tebrik mesajını ise, seyir sonrasında komutanların "gemilerdeki makinaları durdurun" anlamında kullandıkları "Bismillah Makinalar Tamam" sözleriyle tamamladılar.
TCG HASDAL'dan 'Hayırlı' günler
"TCG HASDAL'daki Balyoz Esirleri" adıyla Genelkurmay'a gönderilen bayram tebriği özetle şöyle:
"Sayın Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Başkanı;
Devletimiz, milletimiz ve vatanımız uğrunda nice hizmetler veren, halen en yüksek makamını işgal ettiğiniz TSK'nın birer üyesi olan bizler; Kurban Bayramınızı sağlık ve mutluluk dilekleriyle kutlar, özgür günlerinizin devamını dileriz.
"'Hukuk süreci tamamlanmadı' söylemleriyle devam eden süreç Yargıtay'ın hukuksuzluğu onaylaması ile sonuçlandı. Askerliğe ilk adımımızı attığımız andan itibaren lekesiz, tertemiz muhafaza ettiğimiz üniformalarımıza yağan iftira yağmurunun; ilk günkü azim, irade ve kararlılığımızdan hiçbir şey kaybettirmediğini vurgulamak isteriz.
"9 Ekim'de verilen Yargıtay kararı neticesinde, Hasdal'da tüm Kara Kuvvetlerine mensup subaylar tahliye olmuş, 45 denizci ve 2 jandarma olmak üzere toplam 47 kişi kalmış durumdadır.
TSK'da söz namustur. Bin yılı aşkın bir tarihi olan ordunun Başkomutanı olarak, iki yıl önce Hasdal duvarlarına kazınan sözünüzün arkasında duracağınıza olan inancımız tamdır.
"Yaşananlara sessiz kalanların vicdani rahatsızlıklarının, bir ömür boyu kendilerini takip edeceğine şüphemiz olmadığını ifade ederek, TCG HASDAL'dan "Hayırlı" günler dileriz."
Komutanlar kandırıldı
Necdet Özel Genelkurmay Başkanı olduktan 2 ay sonra Hasdal Cezaevi'ne gitti. Şu anda Mamak Cezaevi'nde yatan Kurmay Albay Mustafa Önsel o gün olanları anlattı. Özel, Balyoz sanığı 4 komutanla görüşmüştü. Cezaevindeki komutanlara, "Dava dosyalarını hukukçulara incelettim. Siz suçsuzsunuz biliyorum. Hepiniz göreve dönecek şekilde hazır olun. Sorgu ifadelerinizi kısa tutun. Mahkeme heyetiyle tartışmaya girmeyin. Ben müzakere yoluyla işleri hallederim. Halledemezsem diğerleri gibi çeker giderim" demişti. Cezaevindeki komutanlar da Özel'e inandılar. Genelkurmay, Yargıtay önünde kalabalık oluşturulmamasını, slogan atılmamasını istedi. "Sorun çıkmasın sizi serbest bırakacaklar" diye haber gönderdi. Bazı tutuklu yakınları Yargıtay'ın önüne bile gelmediler. "Sizi kandırıyorlar" uyarısı yapanlara tepki gösterenler bile oldu. Ama sonuç değişmedi. Karar baştan belliydi. Plan aynen uygulandı.
'Makinalar tamam'
"TCG HASDAL Personeli" adıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı'na gönderilen tebrikte ise şu ifadelere yer verildi:
"Halen Komutan makamını işgal ettiğiniz Deniz Kuvvetlerinin üyesi olan bizler; özgür günlerinizin devamını dileriz. TCG HASDAL'ın bugüne kadar gösteremediğiniz komutanızdan çıkmasının, omuzlarınızdan büyük bir yükü kaldırdığı inancıyla size TCG HASDAL'dan hayırlı 'Seyirler' dileriz. Bismillah Makinalar Tamam!"

İşte o mektuplar:


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive