Beşir Atalay: Andımız bayramdan önce kalkacak



Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP'nin "Demokratikleşme Paketi"nde yer alan kamuda türban ve Andımız'ın kaldırılmasıyla ilgili düzenlemelerin bayramdan önce tamamlanacağını açıkladı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Atalay, "Burada yasal düzenlemelerle ve idari düzenlemelerle yapılması gerekenler var. Kamuda kıyafet, Mor Gabriel, Andımız'la ilgili düzenlemeler bayramdan önce tamamlanacak. 2 gün içinde Resmi Gazete'de yayınlanabilir" dedi.


'Paketten çıkarılan maddeler var'
7-8 maddenin paketten çıkarıldığını söyleyen Atalay, "Bunları biraz daha zamana bırakıyorsunuz. Bu tabii bir şey. Tabii ki eksik var. Türkiye'nin ileri demokrasiye ulaşması kolay değil. Yeni anayasa olmadan, Türkiye'nin en ileri şekilde demokrasiyi temsil etmesi mümkün değil" şeklinde konuştu.
Üniversitede eylem
Bilgi Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) ve
Milliyetçi Düşünce Kulübü üyesi öğrenciler kampüs içinde toplanarak
Andımız'ın kaldırılmasını basın açıklamasıyla protesto ettiler. Öğrenciler, açıklamanın ardından hep birlikte Andımız'ı okudular.
'Andımız'ı giyerek protesto etti
Samsun'un İlkadım ilçesinde tiyatro sanatçısı Altan Yücebaş,
"Demokratikleşme Paketi"nde 'Andımız'ın kaldırılmasını tişörtünün üzerine 'Andımız'ı yazdırıp giyerek protesto etti.
Yücebaş, "Andımız'ın kaldırılmasının demokrasiyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu düzenlemeyi doğru bulmuyorum. Tepkimi göstermek için böyle yaptım" dedi. 'Andımız' yazılı tişörtle gezen Yücebaş'a çevredeki yurttaşlar da destek verdi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive