Hasan Ferit Gedik'in arkadaşlarına operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, sabah erken saatlerinde Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesi'ne birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlendi. Devam eden operasyonlarda şu ana kadar 37 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.


İstanbul polisi, çetelerin katlettiği Hasan Ferit Gedik'in son yolculuğuna uğurlandığı iki mahalleye operasyon düzenledi.
Gülsuyu ve Gazi Mahalleleri'nde Halk Cephesi üyelerine yönelik operasyona özel harekat polisleri ve çevik kuvvet polisleri de destek verdi.
Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonun bin 500 polisin katıldığı öğrenildi.
Önceden belirlenen adreslere baskınlar yapıldı. Polis ekipleri Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği'ne de kapısını tekmeyle kırarak girdi.
Edinilen bilgiye göre; Gülsuyu'nda polis tüm sokakları tutmuş bazı okulların bahçesinde de beklenildiği bildirildi.
Bir mahalleli “Gülsuyu açık bir hapishaneye benziyor” benziyor derken çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, operasyonların devam ettiği bildirildi.
Dernek binasında inceleme yapan ekipler birçok dökümana incelenmek üzere el koydu.
37 GÖZALTI
Bölgede polis ekiplerinin bekleyişi sürerken toplam 70 adrese baskın düzenlendiği ve şu ana kadar 37 kişinin gözaltına alındığı bilgisi geldi. Operasyon kapsamında Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyelerinde  gözaltına alındığı bildirildi.
SARIGAZİ VE NURTEPE'DE DE BASKIN
Öte yandan Sarıgazi Temel Haklar Derneği'ne baskın düzenlendi. Evlerinde basıldığı operasyonda  bir kişinin gözaltına alındığı öne sürülüyor.
Yine Nurtepe mahallesinde de 4 evin basıldığı bilgisi geldi.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/hasan-ferit-gedikin-arkadaslarina-operasyon-h42829.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive