Necdet Özel'e istifa çağrısı!



Balyoz davasında cezaları onanan komutanlar, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e "istifa et" çağrısında bulundu. Özel'in "Görevlerinize döneceksiniz. Aksi halde ben de istifa ederim" dediğini açıklayan cezaevindeki komutanlar, "Genelkurmay Başkanı'nın sözünü tutmasını" istedi.


Balyoz hükümlüsü komutanlar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i istifaya çağırdı.
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, Yargıtay'ın Balyoz kararlarının ardından Mamak Cezaevi'nde komutanlarla görüştü.
Bu görüşmede, Albay Mustafa Önsel, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Hasdal Askeri Cezevi'ni ziyaretini hatırlattı. Bu görüşmede, her kuvvet komutanlığının en kıdemlilerinden 4 kişi yer aldı. Necdet Özel komutanlara "Görevinize döneceksiniz" vaadinde bulundu, "Aksi takdirde istifa ederim" dedi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel "dava dosyasını hukukçulara incelettirdim. Hepinizin suçsuz olduğunu biliyorum. Hepiniz göreve dönecek şekilde hazır olun. Sorgu ifadelerinizi kısa tutun. Mahkeme heyetiyle tartışmaya girmeyin. İyi şeyler olacağına inanıyorum. Ben masaya yumruğumu vurarak işleri halletmem, müzakare yoluyla hallederim. Edemezsem diğerleri gibi çeker giderim" demişti.
Önsel, bütün taleplere uyduklarını ancak Özel'in sözünde durmadığını açıkladı. Önsel "ne zaman istifa edeceksiniz" diye sordu.
Hakkımızda verilen mahkumiyetler kesinleşti. Bırakın görevimize dönmeyi, hepimiz ağır cezalar aldık. Şimdi biz Mamak'ta bulunan Balyoz Davası hükümlüleri olarak soruyoruz: Komutanımız ne zaman istifa edecek, verdiği sözü yerine getirecek mi?

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive