Beşir Atalay'dan Hakan Fidan açıklaması: Rahatsızlar



Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili tartışmalar için "Türkiye’nin bağımsız, kişilikli bir politika izlemesi İsrail’in oyununa fazla girmemesi Amerikalısı, İsraillisi neticede ne diyor: ’Biz Türkiye istihbaratına veya istihbaratın başındaki kişiye güvenmiyoruz’ diyor. İşin özü bu. Rahatsızlar" dedi.


Wall Street Journal gazetesinde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan için yazılan sert yazıya ilişkin ilk açıklamada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan geldi.
Kanal 7’deki ’Başkent Kulisi’ programına katılan Atalay, "ABD Türkiye’nin bağımsız politikalarından rahatsız mı?" sorusu üzerine şu günlerde MİT ile Hakan Fidan ile ilgili yapılan değerlendirmelerin, Türkiye’nin daha kişilikli daha bağımsız politika izlediğinin bir ifadesi olduğunu ileri sürdü. Atalay, "Türkiye’nin bağımsız, kişilikli bir politika izlemesi İsrail’in oyununa fazla girmemesi Amerikalısı, İsraillisi neticede bununla ne diyor: ’Biz Türkiye istihbaratına veya istihbaratın başındaki kişiye güvenmiyoruz’ diyor. İşin özü bu. Rahatsızlar" diye yanıt verdi

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive