Aydınlık Adli tıp raporuna ulaştı! İşte Abdullah Cömert'in ölüm nedeni



Aydınlık, Abdullah Cömert dosyasına ulaştı. Adli Tıp Kurumu, Cömert'in polisin attığı gaz fişeğiyle öldürüldüğünü oybirliğiyle tespit etti


Aydınlık, Haziran Direnişi sırasında Hatay'ın Armutlu Mahallesi'inde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölüm nedenin yer aldığı Adli Tıp Kurumu raporuna ulaştı. Raporda, Abdullah Cömert'in polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle hayatını kaybettiği belgelenmiş oldu.
Oybirliği ile verildi
Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu tarafından verilen ve 6 kişilik heyetin oy birliği ile yazılan raporda Abdullah Cömert'in ölüm nedeni şöyle anlatıldı:
"Kişinin ölümünün gaz fişeğinin kafaya isabet etmesi ile oluşan kafatası kırıklıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana gelmiş olduğu, kişinin 03.06.2013 tarihinde saat 23.00 sıralarında meydana gelen, kafasına gaz fişeği çarpması sonucu yaralanması ile 03.06.2013 tarihinde saat 23.29'da meydana gelen ölümü arasında illiyet bağının olduğu oy birliği ile mütalaa olunur."
Rapor savcılığa gönderildi
Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Hızır Aslıyüksek imzalı rapor, Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Adli ve tıbbi belgelerin tamamını inceleyen Kurul raporda polisin kullandığı gaz fişeğinin teknik özelliklerini de şöyle sıraladı:
"GL 202 model gaz fişeğinin teknik özelliklerinin değerlendirilmesinde, toplam ağırlığının 150 gram, uzunluğunun 115,5 mm, çapının 40 mm, ilk hızının 75 m/sn, yanma süresinin 20 sn, azami menzilinin 95-150 metre, gecikme zamanının 2 sn, yayılma zamanının 20 sn şeklinde olduğu..."
Raporda, Abdullah Cömert'in başında oluşan yaranın sebebi de şöyle aktarıldı: "Toplumsal olaylarda karmaşa bastırmak için kullanılan silahtan atılmış gaz fişeği olduğunun tespit edildiği..."
MOBESE görüntüleri de doğruluyor
Aydınlık'ın ulaştığı olay yerindeki Mobese görüntülerinde de Abdullah Cömert'in bulunduğu sokağa Akrebin gaz bombası attığı görülüyor. Hataylılar, Uğur Mumcu Meydanı'nda çevreyi rahatsız etmeden demokratik şekilde eylemlerini gerçekleştirirken, saat 23.00'de bir TOMA gelerek yurttaşları dağıtıyor. TOMA'dan sonra Akrepler yurttaşları hedef alarak üzerlerine gaz bombası yağdırıyor. Saat 23.09'da Gündüz Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na doğru gelen Akrep, Abdullah Cömert'in bulunduğu Yıldız Sokağı'na doğru gaz bombası atıyor. Görüntülerde gaz bombasını havaya doğru değil, direkt hedef alarak attığı görülüyor. Akrep daha sonra olay yerinden uzaklaşıyor. Akrep'in olay yerinden uzaklaşmasının ardından insanlar Abdocan'ın vurulduğu yerde toplanmaya başlıyorlar. Cömert'in ağabeyi, Zafer Cömert, soruşturma dosyasında sadece bir TOMA ve Akrep denilen araçların kamera görüntülerinin olduğunu, diğer akreplerin görüntülerinin ise olmadığını söyledi.



,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive