Ortak kaderde buluştular! Şehit anneleri yan yana

Ahmet Atakan'ın ölümünün 40. gününde, mevlit okutuldu, dilek fenerleri uçuruldu. Mevlüdde yanyana oturan şehit anneleri oğullarının fotoğraflarını ellerinden bırakmadı


ODTÜ protestolarına destek amacıyla 10 Eylül'da Antakya'da düzenlenen eylemde çatıdan düşerek yaşamını yitiren 23 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölümünün 40'ncı gününde mevlüt okutuldu. Pınarbaşı Mahallesi'nde Ahmet Atakan'ın baba evinde okutulan mevlide CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Nihat Matkap, CHP milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Polis kuş uçurtmadı
Mevlüde Hatay'da hayatını kaybeden tüm direniş şehitlerinin aileleri katıldı.
Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, oğullarının fotoğraflarıyla birlikte yan yana oturdu. Ahmet Atakan'ın babası Ali Atakan burada "Şimdi dönüp kendimize bir bakalım, kendi yaşantımız dışında acaba toplum için bir şey yaptık mı?" diye sordu.
Saat 21.00 sularında bir grup, Atakan'ın vurulduğu Armutlu'da toplanarak dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı. Bu sırada çevik kuvvet polislerinin Gündüz Caddesi'nde güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Armutlu BP önünde oturma eylemi yapan Antakyalılar "Ahmet Atakan ölümsüzdür" sloganlarıyla Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü. TGB de Hatay bürosundan dilek feneri uçurdu.
ODTÜ'ye selam gönderdiler
İstanbul eylem 3 farklı noktada gerçekleşti. Beşiktaş, Kadıköy ve Gülsuyu'nda saat 21.30'da dilek feneri uçuran yurttaşlar "Diren ODTÜ" sloganlarıyla da ODTÜ direnişçilerine de selam gönderdi. Ankara'daki eylemlerin adresi ise Güvenpark oldu. Buradaki eyleme Ankara'da başından kurşunla vurularak öldürülen Ethem Sarsülük'ün yakınları da katıldı.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/26480-ortak-kaderde-bulustular-sehit-anneleri-yan-yana.htmlhttp://www.aydinlikgazete.com/mansetler/26480-ortak-kaderde-bulustular-sehit-anneleri-yan-yana.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive