El Kaide militanları Hatay'a yerleşti

Hatay Milletvekili Dudu: Suriyelilere 'savaşa gideceksin' baskısı


AKP'nin Suriye politikası El Kaide gibi terör örgütlerinin sınırdaki etkinliğinin artmasına neden olurken CHP'li Mevlüt Dudu, "Bölgede daha vahim olaylar meydana gelebilir" değerlendirmesinde bulundu
Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, AKP'nin izlediği politikalar nedeniyle El Kaide'nin Türkiye'ye, özellikle de Hatay'a yerleştiğini bildirdi.
Dudu, Suriye sınırında yaşanan olayların her geçen gün büyüdüğünü ve sınır illerinde can güvenliği sorununun ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Terör gruplarının bölgedeki inisiyatifinin giderek arttığına dikkat çeken Dudu, "Durum o hale geldi ki terör grupları Türkiye'ye sığınan masum Suriyelilere bile 'Suriye'ye savaşa gideceksin' baskısı yapar oldular. Masum insanlar zorla terör eylemlerine sürükleniyor. Devlet her şeyi biliyor. Ama seyrediyor. Hükümet kızacak diye kimse bir şey yapamıyor" dedi.
'Vahim olaylar meydana gelebilir'
El Kaide'nin Hatay'a ve sınır bölgelerine iyice yerleştiğini belirten CHP'li Dudu, El Kaide'nin AKP iktidarı korumasında faaliyet gösterdiğini ifade etti. Sınır bölgelerinde bilerek böyle bir durum yaratıldığını vurgulayan Dudu, "Bölgede önümüzdeki dönemde daha vahim olaylar meydana gelebilir. Bölgede yapılan kaçakçılıkla başta El Kaide olmak üzere terör örgütleri ilişkili. Terör örgütleri kaçakçılıktan büyük paralar kazanıyor" diye konuştu.
Bölgedeki olayların sona ermesi ve güvenliğin sağlanması için sınırın terör gruplarına kapatılması gerektiğinin altını çizen Mevlüt Dudu, "Devlet isterse bir haftada huzuru sağlar. Sınırı kapatıp terör örgütü elemanlarını sınır dışına çıkarırsan, Türkiye'ye girişine izin vermezsen sorun biter. Ama AKP'nin böyle bir niyeti yok. Suça ortak olduğu için eli kolu bağlı durumda" ifadelerini kullandı.
Bursa'da El Kaide operasyonu
Bursa'da, ell-Kaide üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bursa'da el-Kaide üyesi oldukları iddiasıyla 6 kişi, düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Ele geçirilen örgütsel dokümanlara el konuldu. Şüphelilerin, örgütün Bursa'daki yapılanmasını sağladıkları, Suriye ve Afganistan'da el-Kaide adına çatışmalara girmek için örgüte eleman buldukları belirtildi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen birisi Suriye uyruklu şüphelilerden 4'ü tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilirken 2 kişi ise savcılıktan serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ali K. ve Şuayip S. tutuklandı. Diğer iki şüpheli ise tedbir kararları uygulanarak serbest bırakıldı.
Suriye'de yaralanmış
Bu arada, zanlılardan Ali K.'nin, Suriye'de girdiği çatışmalar sırasında yaralandığı, daha sonra Bursa'ya gelip burada tedavi olduğu ve koltuk değneklerini ise bu yüzden kullandığını öğrenildi.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/25958-el-kaide-militanlari-hataya-yerlesti.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive