Pakete isyan! Birinci Meclis’te Ant içtiler



Türkiye Kamu-Sen, AKP'nin açıkladığı demokratikleşme paketini yurt genelinde protesto etti. Başta Ankara, İstanbul, İzmir Adana, Erzurum olmak üzere birçok ilde eylemler düzenledi


Ankara'daki eylemin merkezi Birinci Meclis önüydü. Meclis önünde yapılan eylemde Andımız okunarak paket protesto edildi. Burda basın açıklması yapan Türk Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıya olduklarını söyledi. Koncuk, demokratikleşme paketiyle, ana dilde eğitim talebinin özel okullarda hayat bulduğunu, bölücülerin çok dilli toplum hayalinin hükümet eliyle gerçekleştirildiğini belirtti. Meclis önünde yapılan eyleme katılan çok sayıda vatandaş, "Açılım dediniz bölücüye verdiniz", "Tayyip istifa", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganlarını attılar.
'Türk Milletini kimse silemeyecektir'
Türkiye Kamu-Sen, Demokratikleşme Paketi'ni protesto etmek için İstanbul Valiliği önünde bir basın açıklaması yaptı. "Vatanımızdan Türk mührünü kimse silemeyecektir" başlıklı açıklamayı Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan okudu. Hanefi Bostan paketin içeriğine ilişkin olarak, "Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, Hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir. Başbakan, Siyasi Partiler Kanunu'ndaki, siyasi partilere üye olmayı yasaklayan bütün maddelerin kaldırılacağını beyan etmiştir. Bu yasağın kalkması, siyasi partilere eş başkanlık sisteminin getirilmesi ile birlikte değerlendirildiğinde bebek katilinin, bir partiye başkan olarak siyasete atılmasının önünü açacak bir uygulama olacaktır" ifadelerini kullandu.
TGB'den AKP'nin 'Paketi'ne yurt çapında tepki
Türkiye Gençlik Birliği Genel Merkezi Demokratikleşme Paketi'ne tepki gösterdi. TGB üyeleri de yurt çapında yaptığı eylemlerde pakete ilişkin eleştirilerini dile getirdi
TGB Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada paketten beklenildiği gibi tarikatlara, cemaatlere özgürlük çıktığını belirterek,
"Fiilen yıkılan Atatürk Cumhuriyeti'nin kalan değerlerine tahammülsüzlük ve halk düşmanlığı çıkmıştır. Tayyip Erdoğan şeker verip halkı kandırabileceğini zannetmeye devam etsin, halkın tüm işbirlikçileri paketleyeceği günler yaklaşıyor. Haziran ve Temmuz direnişini yaratan halk, üniversiteleri AKP'ye dar eden gençlik, karanlığa boğmaya karşı aydınlık meşaleleri taşıyan liseliler, Yatağan'ın, ÇATES'in, Kazova'nın, THY'nin emekçileri hazırlıyorlar bu paketi" denildi.
29 Ekim çağrısı
Demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere ve forumlara çağrı yapan TGB şunları kaydetti: "Demokratikleşme Paketi, Cumhuriyet Devrimi kanunlarını, ülkemizin birliği ve kardeşliğini dinamitlemeye kalkıyor. AKP, başarılı olamayacağı ve yenileceği bir sefere kalkıyor. Yenilgisi kesindir. Ama bu yenilgi kendiliğinden olmayacak. AKP'nin Cumhuriyet düşmanı zorbalık rejiminin bu yeni dalgasına karşı, bütün halkımızı mücadeleye çağırıyoruz. Ekim ayı boyunca, Türkiye'nin dört bir yanında, AKP'nin yalan maskesini indirecek ve halkımızı aydınlatacak toplantılar örgütleyelim. Mücadele planımızı çıkaralım. 2013'ün 29 Ekimini, Cumhuriyetin, cumhurunun; halkın ayağa kalkışının günü yapalım."
Trabzon'dan pakete tepki
Trabzon TGB üyeleri de Meydan Pakı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. "Paketten bölünme çıktı" yazılı pankart taşıyan TGB'lileri çevredeki vatandaşlar da ilgiyle izledi. Açıklamayı yapan TGB Trabzon İl Başkanı Atalay Karaüç, "Cumhuriyet'le hesaplaşıyorlar, bu paket Şeyh Tayyip'in Cumhuriyet'e savaş ilanıdır. Bu paket 1925'teki Şeyh Sait'in paketidir. Ama millet Şeyh Sait'i nasıl tepelediyse Tayyip Erdoğanların sonu aynı olacaktır" dedi.
'AKP'yi çıktığı pakete sokacağız'
TGB Bursa İl Başkanlığı'nın çağrısı ile toplanan İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Memleket Sevdalıları Derneği, Öncü Gençlik ve Öncü Kadın üyeleri Şehreküstü Meydanı'nda Demokratikleşme Paketi'ni protesto etti. TGB Bursa İl Başkanı Mustafa Kaloğlu yaptığı açıklamada, "AKP bölücülüğe devam ediyor. PKK ile birlikte paket üstüne paket servis ediyor. Türk Milleti'ni ayaklar altına almaya kalkıyor" dedi. Açıklamanın ardından TGB üyeleri, üzerinde AKP, BDP, ABD bayrakları bulunan kutuyu açarak içinden Haziran Direnişi'nin sembolü olan baret ve gaz maskesi çıkardılar.
Edirne'de açılım paketlendi
Edirne'de İşçi Partisi, CHP ve TGB'nin düzenlediği yürüyüş, Zübeyde Hanım Parkı'ndan başladı. Eyleme katılan vatandaşlar yaklaşık 5 kilometrelik bir yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na ulaştı. Yürüyüş boyunca "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Ne Mutlu Türk'üm Diyene", "Direniş şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da alkışlayarak destek verdi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive